Körösi Ágnes ezüstérmet nyert a magyar nyílt bajnokságon
2023. november 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF másodéves BA edzőszakos hallgatója a dobogó második fokára állhatott fel a Vasas sportcsarnokában rendezett 48. Victor FZ/Forza magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon.

Újabb sikert könyvelhetett el a TFSE alkalmazásában álló Körösi Ágnes, aki a TF hallgatója is egyben. A másodikként rangsorolt magyar játékos szombaton remek játékkal győzte le a harmadik helyen kiemelt dán Irina Amalie Andersent a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon, majd a döntőben vereséget szenvedett az ugyancsak dán, első kiemelt Frederikke Lundtól, s ezzel a második helyet szerezte meg.

Kőrösi Ágnes ezüstérmet nyert a magyar nyílt bajnokságon 2

„Csodálatos volt a hangulat a versenyen, örülök, hogy hazai közönség előtt játszhattam – írja Facebook-bejegyzésében. – Második helyezést értem el, és úgy érzem, helytálltam az elmúlt három napban. Ez mindenféleképpen örömteli számomra, különösen az elmúlt néhány hónap tükrében, amikor is csak nehezen tudtam ösztökélni magam. Feszült voltam, ám a tavalyi elődöntő tapasztalatai meggyőztek arról, hogy képes vagyok rá, aminek köszönhetően bejutottam a döntőbe, és remélhetőleg legközelebb már aranyéremmel térhetek haza.”

Tollaslabda
Magyar nyílt bajnokság

Női egyes, döntő
Frederikke Lund (dán, 1.)–Körösi Ágnes (2.) 2:0 (18, 16)

Fotó: Facebook/Magyar Tollaslabda Szövetség

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!