Parádés TF-es eredmények a cselgáncs ob-n
2023. október 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az egyaránt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tanuló Nerpel Gergely, Tóth Krisztián és Kriza Anna egyaránt aranyérmet nyert a cselgáncsozók hétvégén megrendezett országos bajnokságán.

A hétvégén Zalaegerszegen rendezték meg a cselgáncsozók országos bajnokságát, amelyen ragyogóan szerepeltek a TF-esek: a hölgyeknél Kriza Anna, míg az uraknál Nerpel Gergely és Tóth Krisztián arany-, Havasi Bálint pedig ezüstérmes lett.

Érdekesség, hogy Nerpel Gergely és az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián általában ugyanabban a súlycsoportban, a 90 kilogrammosok között szerepel, ám utóbbi úgy gondolta, most a +100 kilósok között próbálja megszerezni az első helyet. Nos, sikerrel járt, így már a harmadik különböző súlycsoportban lett országos bajnok. Ugyanezt elmondhatja magáról a TFSE-ben sportoló Nerpel Gergely is, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtva lett első az 90 kilósok versenyében.

Parádés TF es eredmények a cselgáncs ob n 2

„Gergely egész évben nagyszerűen dzsúdózik, van két világkupaérme, négy pontszerző helye, novemberben pedig éremesélyesként megy az U23-as Európa-bajnokságra” – mondta érdeklődésünkre dr. Németh Endre, a TF Küzdősportok Tanszékének vezetője, Nerpel Gergely edzője.

Tanítványa, valamint Tóth Krisztián rivalizálása különös mederben folytatódhat, Nerpel ugyanis kijelentette, szeretne a 100 kilósoknál is országos bajnok, s ezáltal az első magyar cselgáncsozó lenni, aki négy különböző súlycsoportban ér a csúcsra idehaza. Tóth Krisztián erre úgy reagált: rendben, legyen, de akkor ő is a 100 kilósok között indul legközelebb is, hogy megakadályozza törekvésében...

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!