Evezés: vb-ezüstérmet nyert a TF-en végzett Furkó Kálmán
2023. szeptember 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb medállal gazdagodott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen az idén végzett evezős Furkó Kálmán, aki ezúttal világbajnoki ezüstérmet szerzett könnyűsúlyú kettesben.

Itt az újabb magyar evezős siker: a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes ezüstérmet nyert a belgrádi világbajnokságon. A nem olimpiai versenyszám döntőjében négy egység indult, és az olasz páros rajt–cél győzelmet aratott. A kétszeres Európa-bajnok, tavaly vb-ezüstérmes magyar duó jól kapta el a rajtot, és próbálta tartani az iramot az olaszokkal, féltávnál azonban már csaknem négy és fél másodperces hátrányba került. A hajrában igyekeztek faragni lemaradásukból a magyarok, de már nem tudták utolérni Francesco Bardellit és Stefano Pinsonét, 7:40.23 perces idővel másodikként értek célba. Furkó Kálmán és Szabó Bence ezzel a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte a szerb fővárosban.

A TF-en az idén végzett Furkó Kálmán és társa eredményes időszakot zárt, hiszen a kettős a nyáron bronzérmes lett a könnyűsúlyú kétpárevezősök között kínai Csengtuban megrendezett Egyetemi Világjátékokon.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!