Kosárlabda: ötödik lett a magyar női válogatott az Egyetemi Világjátékokon
2023. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Második legjobb európai csapatként zárta a csengtui Egyetemi Világjátékokat a magyar női kosárlabda-válogatott, amely Lengyelország legyőzésével megszerezte az ötödik helyet.

Több mint négy évtizede, 1981 óta nem végzett olyan előkelő helyen a magyar női kosárlabda-válogatott az Egyetemi Világjátékokon, mint idén a kínai Csengtuban: Magyar Bianka edző együttese ötödik lett!

A mieink Argentínával és Japánnal szerepeltek együtt a csoportkörben, és másodikként jutottak tovább, miután a dél-amerikaiakat legyőzték (63–49), az ázsiaiaktól pedig kikaptak (59–64). A negyeddöntőben Tajvannal mérkőzött meg a magyar együttes, és óriási csatában alulmaradt (72–75), úgyhogy az 5–8. helyért folytathatta szereplését. Újabb izgalmas összecsapás következett, mégpedig a brazilok ellen, akiket válogatottunk végül öt ponttal vert meg (66–61), így az ötödik helyért küzdhetett Lengyelországgal.  Magyar Bianka együttese nagyszerű játékkal 64–52-re győzött. A játékosokkal és a szakmai stábbal együtt a helyszínen ünnepelte a ragyogó eredményt prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!