Evezés: Furkó Kálmán bronzérmes az Egyetemi Világjátékokon
2023. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Harmadik lett a könnyűsúlyú kétpárevezősök között Szabó Bencével induló, a TF-en az idén végzett Furkó Kálmán a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

Újabb magyar érem a kínai Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon: a könnyűsúlyú kétpárevezősök között induló, Európa-bajnok Szabó Bence, Furkó Kálmán kettős 6:30.18 perces időeredménnyel harmadikként ért célba a németek és az olaszok egysége mögött. Furkó Kálmán az idén januárban osztatlan tanári szakon végzett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Nagyapja, a 2021. augusztus 3-án, 74 éves korában elhunyt Furkó Kálmán a magyar kyokushin karate egyik megalapítója, a Magyar Honvédség nyugállományú ezredese volt, aki a világon negyedikként szerzett 8. mesterfokozatot (dant). TF-es aranydiplomáját 2021-ben, 50 évvel lediplomázását követően vette át.

Az Egyetemi Világjátékokon a TF-et képviselő Szabó Márton a páros kétpárevezősök között hatodik, a női egypárevezős Preil Vivien hetedik, a férfi egypárevezős Gerei Tamás, valamint a férfi kormányos nélküli kettesben induló Kerekes Krisztián egyaránt nyolcadik lett.

A július 28-án kezdődött és augusztus 8-án véget érő csengtui Egyetemi Világjátékokon 18 sportágban 119 ország csaknem tízezer sportolója indult, a magyarok 12 sportágban 113-an, közülük a legtöbben, 18-an a TF-ről.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!