Vívás: ragyogó szereplés az Egyetemi Világjátékokon TF-es büszkeségekkel
2023. augusztus 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF-en tanuló Kardos Edina bronzérmes lett az Egyetemi Világjátékokon a női párbajtőrcsapat tagjaként, míg az egyéniben ezüstérmet szerző, ugyancsak a TF-re járó Horváth Gergőt is felvonultató férfi kardcsapat az ötödik helyen zárt.

Újabb érem vívásban a Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon: a Gnám Tamara, Kardos Edina, Muhari Eszter és Tóth Jázmin alkotta női párbajtőrcsapat bronzérmet szerzett! Külön öröm számunkra, hogy Kardos Edina a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója, a BA edző szakra jár. A válogatott nagyszerű teljesítménnyel jutott el az elődöntőig, Dél-Koreát kiélezett mérkőzésen 41:40-re gyűrte le, a házigazda Kínától aztán kikapott (39:45), így következhetett a bronzcsata. Ott ugyancsak ázsiai riválissal, Japánnal csaptak össze a mieink, és 42:33-ra diadalmaskodva megszerezték a harmadik helyet.

A férfi kardozók csapatversenyében a Galgóczy Tamás, Horváth Gergő, Noseda Szabolcs, Rabb Krisztián összeállítású magyar együttes az ötödik helyen végzett. A mieink a negyeddöntőben kikaptak Japántól, a folytatásban aztán Üzbegisztánt és Lengyelországot is legyőzték.

Vívóink teljesítményére a legkevésbé sem lehet panasz, hiszen mint arról korábban beszámoltunk, Horváth Gergő, a TF harmadéves, sportvezető szakos hallgatója kard egyéniben ezüstérmes lett az Egyetemi Világjátékokon.

Csengtuban 18 sportágban 119 ország csaknem tízezer sportolója indult. A július 28-án kezdődött és augusztus 8-ig tartó eseményen 12 sportágban 113 magyar versenyző bizonyíthatja rátermettségét, közülük a legtöbben, 18-an a TF-et képviselik.

Chengdu, 5 August 2023 World University Games - Women's Foil and Men's Epee in photo: Foto Zsolt Nekifor/MEFS

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!