Vívás: ezüstérmes lett az Egyetemi Világjátékokon a TF-es Horváth Gergő
2023. augusztus 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Férfi kardvívásban második lett a Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon a TF-en tanuló Horváth Gergő, a döntőben dél-koreai versenyzőtől szenvedett vereséget.

Nagyszerű eredményekkel büszkélkedhet az idén Horváth Gergő, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem harmadéves, sportszervező szakos hallgatója. A budapesti U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett férfi kard egyéniben, majd megnyerte a vívó MEFOB-ot, most pedig ezüstérmes lett a kínai Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon. A multisportesemény eredményközlő oldala szerint a TF 21 éves büszkesége a főtáblán időrendben ausztrál, francia, kazah, német és egy újabb francia versenyzőt felülmúlva jutott a döntőbe, amelyben szoros mérkőzésen, 15:12-re kikapott a dél-koreai Pak Szang Vontól.

Csengtuban 18 sportágban 119 ország csaknem tízezer sportolója szerepel. A múlt héten pénteken kezdődött és augusztus 8-ig tartó Egyetemi Világjátékokon – korábbi nevén Universiadén – 12 sportágban 113 magyar versenyző bizonyíthatja rátermettségét, közülük a legtöbben, 18-an a TF-et képviselik.

Chengdu, 2 August 2023 World University Games - Women's Epee and Men's Foil in photo: Foto Zsolt Nekifor/MEFS

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!