Cselgáncs: parádés versenyzéssel lett egyetemi Európa-bajnok a TF-en tanuló Kriza Anna
2023. július 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Öt ellenfelet legyőzve nyert egyetemi Európa-bajnoki címet cselgáncsban a TF sportszervező szakán tanuló Kriza Anna, aki immár az őszi világversenyekre összpontosít.

A napokban már beszámoltunk róla, hogy ragyogóan szerepeltek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói a július 20. és 23. között a küzdősportok Zágrábban megrendezett egyetemi Európa-bajnokságán: öt arany-, egy ezüst- és két bronzérmet söpörtek be. Az egyik aranyat a cselgáncsozók 57–63 kilogrammos súlycsoportjában induló Kriza Anna szerezte. 

„Magam is meglepődtem, mennyire jól sikerült a versenynapom, összeszedetten, magabiztosan teljesítettem – mondta érdeklődésünkre a TF sportszervező szakán másodéves nappali tagozatos, ifjúsági vb-bronzérmes, junior Európa-kupa-ezüstérmes sportoló. – Öt mérkőzést nyertem meg az egyetemi Eb-címig vezető úton. Két meccsem ment végig, a másik hármat a négyperces idő lejárta előtt döntöttem el, jó formában versenyeztem.”

Kriza Anna Miskolcról költözött Budapestre, és tavaly szeptember óta cselgáncsozik a Honvéd színeiben. Mint mondta, a legkevésbé sem szeretné elhanyagolni a tanulást az élsport mellett.

Cselgáncs parádés versenyzéssel lett egyetemi Európa bajnok a TF en tanuló Kriza Anna 1

„Fontos számomra a TF és a tanulás. Az előző félévben sok versenyen indultam, ezért volt némi kihagyásom az egyetemen, de igyekszem mindent idejében bepótolni, s természetesen tájékoztatom tanáraimat sportolói kötelezettségeimről.”

A rokonszenves versenyző egyik távlati célja, hogy idehaza a legjobb legyen sportágában, addig azonban hosszú utat kell megtennie, hiszen jelenleg a juniorok korosztályában szerepel.

„Az ősszel Európa- és világbajnokságot is rendeznek számunkra. A jól sikerült egyetemi Eb után immár ezekre összpontosítok, szeretnék dobogós helyezéseket elérni. Az év végén pedig U23-as Európa-bajnokság lesz, azon is részt veszek majd” – tette hozzá Kriza Anna.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!