TF-aranyeső Zágrábban
2023. július 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A horvát fővárosban megrendezett küzdősportok Európai Egyetemi Bajnokságán hallgatóinknak összesen öt arany-, egy ezüst- és két bronzérem volt a mérlege.

Július 20. és 23. között Zágráb volt a házigazdája küzdősportok Európai Egyetemi Bajnokságának, amelyen négy sportágban, karatéban, tékvandóban, cselgáncsban és kick-boxban mérte össze tudását 31 európai ország csaknem 400 egyetemének 1537 hallgatója.

Örömmel jelentjük, hogy a TF-es hallgatók kitettek magukért, és kick-boxban a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem bizonyult a legeredményesebb európai egyetemnek. Nézzük az éremtermést, kezdjük a cselgáncsozókkal!

A Budapest Honvéd ifjúsági vb-bronzérmes, junior Európa-kupa-ezüstérmes cselgáncsozója, Kriza Anna a nők 57–63 kilogrammos súlycsoportjában utasította maga mögé az erős mezőnyt. A férfi cselgáncsozók 90-100 kilogrammos mezőnyében Havasi Bálint bronzéremmel örvendeztetett meg bennünket.

A júliusi krakkói központú Európa Játékokon a férfiak 79 kilogrammos súlycsoportjában light-contactban ezüstrémes, a tavalyi év legjobb hazai férfi kick-boxosának választott Fésű Lajos ezúttal is kitett magáért: egy-egy aranyérmet nyert a kick-lightban (KL) és pointfightingban (PF) a 74 kilogrammosok kategóriájában.

TF aranyeső Zágrábban 1

Az Európa Játékokon harmadik helyet elért, 2021-ben light-contactban és kick-lightban is világbajnok Száraz Gergő kick-lightban a 63 kilogrammosok között volt a legjobb, Bozók Szabolcs pedig pointfightingban a 63 kilogrammosok mezőnyében állhatott a dobogó legfelső fokára. Bálint Zoltán gyönyörűen csillogó ezüstéremnek örülhetett pointfightingban a +84 kilósok között, sőt kick-lightban is szerzett egy bronzérmet ugyanebben a súlycsoportban.

„Nagyon jól éreztem magam a versenyen, mindig szívesen jövünk az egyetemi tornákra – mondta Bozók Szabolcs a tf.hu-nak. – Jó a hangulat, remek lehetőség, hogy más sportágak történéseit is megtekinthessük. Külön öröm számomra, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem lett a legeredményesebb kick-boxban, és ehhez én is hozzá tudtam járulni egy aranyéremmel.”

Az eseményről készült rövid videót ide kattintva tekinthetitek meg, itt az eredmények között böngészhettek, itt pedig képeket nézegethettek.

Fotó: EUSA

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!