Ekler Luca: újabb aranyérem világcsúccsal!
2023. július 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 400 méteres síkfutás döntőjét is világcsúccsal nyerte meg, így három aranyéremmel zárta a Párizsban megrendezett paraatlétikai világbajnokságot Ekler Luca, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem korábbi hallgatója, a TF inkluzív sportoktató szakirányú képzésének szakfelelőse.

A párizsi paraatlétikai világbajnokság záró napjára is maradt szenzáció: Ekler Luca a 200 méter után hétfőn a 400 méteres síkfutás döntőjét is világcsúccsal, 59.74 másodperces időeredménnyel nyerte meg a T38-as kategóriában! A TFSE versenyzője két és fél másodpercet vert a mezőnyre a fináléban, ebben a kategóriában a világon elsőként teljesítette a távot kevesebb mint egy perc alatt. A viadalon összesen három arany- és egy ezüstérmet besöprő korábbi TF-hallgató értékelésében a rövidebb távon elért eredményét emelte ki.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a kedvenc futószámom ilyen jól sikerült, ráadásul 200 méteren elért időeredményemmel világcsúcsot állítottam fel. Kitűzött céljaimat sikerült elérnem, és nagyon várom már, hogy jövőre újra visszatérjek Párizsba” – idézte a Magyar Paralimpiai Csapat közleménye a paralimpiai bajnok atlétát, a TF inkluzív sportoktató szakirányú képzésének szakfelelősét, aki csütörtökön megvédte vb-címét távolugrásban, méghozzá 577 cm-es világbajnoki rekorddal, majd pénteken világcsúccsal (25.78 mp) diadalmaskodott 200 méteren, míg kedden ezüstérmes lett 100 méteres síkfutásban, és kvótát szerzett a jövő nyári párizsi paralimpiára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!