Ezüstérmet nyert az Európa Játékokon a tőrvívó Pásztor Flóra, a TF korábbi hallgatója
2023. június 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Második helyezésével pályafutása egyik, hanem legnagyobb sikerét érte el a Lengyelországban zajló Európa Játékokon a tőrvívó Pásztor Flóra, aki egyetemünk BSc edző szakán szerzett diplomát.

Június 21. és július 2. között rendezik a lengyelországi Krakkóban és környékén a 3. Európa Játékokat. A 26 sportágat felvonultató seregszemlén hazánkat 180 sportoló képviseli, akik közül akad volt TF-es hallgató.

Itt van rögtön Pásztor Flóra, aki 2021 nyarán egyetemünk BSc edző szakán szerzett diplomát, ám ezen a hétvégén – még – nem a pást mellől, hanem a páston mutatta meg különleges tehetségét.

A Törekvés 24 éves tőrvívója a döntőben nagy küzdelemben, 15:11-re alulmaradt lengyel ellenfele, Julia Walczyk-Klimaszykival szemben a nők egyéni versenyében, így ezüstérem került a nyakába. 

„Hosszú volt – nyilatkozta nevetve az nso.hu-nak Flóra. – A csapatverseny a legfontosabb, de úgy léptem pástra, hogy szeretném kihozni magamból, amire képes vagyok, nagyon örülök, hogy sikerült. A döntőt a lengyel lány jobban bírta fizikailag, többet dolgozott lábbal, és ismét megmutatta, hogy nem véletlenül a világ egyik legjobbja, technikailag is nagyon képzett. Büszke vagyok rá, hogy eljutottam idáig, jó volt a hatalmas arénában küzdeni, az ezüstérem pedig önbizalmat adhat a csapatversenyre.”

VÍVÁS
Tőr. Nők. Egyéni.

A végeredmény: 1. Julia Walczyk-Klimaszyk, 2. Pásztor Flóra, 3. Calugareanu (román) és Kuritzky.(izraeli)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!