Férficsapatunk arany-, női együttesünk ezüstérmet nyert a strandkézilabda MEFOB-on
2023. június 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remekül szerepeltek csapataink a hétfőn lebonyolított strandkézilabda egyetemi és főiskolai bajnokság döntőjében. A fiúk bajnokok lettek, a lányok ezüstérmet hoztak haza, és több egyéni díjat is a TF sportolói kaptak meg.

Június 19-én a TF velencei Vízisport és Rekreációs Központja adott otthont a strandkézilabda magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokság (MEFOB) idei ötös döntőjének.

Nos, a TF sportolói remekül használták ki a hazai pálya előnyét. Fiaink visszavágtak a BME-nek a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért, és megszerezték a bajnoki címet. A dobogó második fokára a „műszakisok” állhattak fel, míg a bronzérem a BGE-s fiúk nyakába került.

Lányaink a tavalyi MEFOB-döntőhöz képest egy helyezést javítva a második helyen végeztek. A bajnoki címet – akárcsak 2022-ben – a KRE érdemelte ki, míg a tavaly második BME-nek meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A torna legjobb női játékosának a TF-es Gaál Dorinát, míg a legjobb férfi játkosnak a szintén TF-es színekben szereplő Bohuniczky Bátort választották. 

A vetélkedésnek komoly tétje volt, hiszen a bajnok női és férfiegyüttes kiemelt hazai csapat lesz a Miskolcon és Debrecenben sorra kerülő 2024-es Európai Egyetemi Játékok nevezési rangsorában.

Az idei strandkézilabda MEFOB dobogósai:

Nők

  1. KRE
  2. TF
  3. BME

Férfiak

  1. TF
  2. BME
  3. BGE

Fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!