Cselgáncs: Grand Prix-aranyat nyert Tóth Krisztián, a TF hallgatója
2023. május 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Aranyérmes lett a cselgáncsozók World Tour-sorozatának linzi Grand Prix-ján Tóth Krisztián, a Magyar Testnevelési Egyetem olimpiai bronzérmes hallgatója.

Csaknem öt év elteltével nyert ismét World Tour Grand Prix-t Tóth Krisztián, a Magyar Testnevelési Egyetem hallgatója, a 2021-ben megrendezett tokiói olimpia bronzérmese. A 90 kilogrammosok súlycsoportjában versenyző, 29 esztendős cselgáncsozó a hétvégén Linzben diadalmaskodott. Mauritiusi, izraeli, brazil, majd osztrák ellenfele legyőzésével jutott a döntőbe, amelyben Axel Clerget-vel, a franciák kétszeres világbajnoki bronzérmesével csapott össze. A látványos finálé végén a magyar csillag örülhetett, aki pályafutása hetedik World Tour-aranyát és huszonkilencedik World Tour-érmét szerezte meg. A linzit megelőzően 2018 augusztusában a budapesti Grand Prix-n állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„Nem kifejezetten az első helyért érkeztem Linzbe, az éremmel már elégedett lettem volna, de evés közben jön meg az étvágy. Jól sikerült a versenyem” – mondta az MTI-nek nyilatkozva vb-ezüstérmes cselgáncsozónk, aki az Ausztriában szerzett pontjai révén várhatón az első tíz közé kerül az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

Két hét múlva a horvátországi Porecban folytatja felkészülését, majd június 23. és 25. között Mongóliában lép tatamira az ulánbátori Grand Slam-viadalon.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!