Ekler Luca: szenzáció Jesolóban
2023. május 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remekül szerepelt Ekler Luca a hétvégén Jesolóban megrendezett paraatlétikai Grand Prix-n. A TFSE sportolója három versenyszámban is aranyérmet szerzett, így indulhat a nyári párizsi világbajnokságon.

A hétvégén a híres olaszországi üdülőhelyen, Jesolóban rendezték a paraatléták idei ötödik nagydíját, amely kvalifikációs viadal is volt egyben a nyári világbajnokságra. A 14 fős magyar küldöttség tagjai a tengerpart helyett ezúttal az atlétikapálya felé vették az irányt, ahol több számban is rajthoz álltak.

Ekler Luca szenzáció Jesolóban

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportegyesületét, a TFSE-t négy versenyző, Ekler Luca, László Attila, Noll Szilveszter és Bessenyey Zoltán képviselte.

Ekler Luca, a TF MSc szakedző mesterképzési szakán végzett olimpiai bajnok sportoló, az egyetem inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzésének szakfelelőse 100 és 400 méteren, továbbá távolugrásban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, s ezzel indulási jogot szerzett a nyári vb-re.

"Négyszáz méteren életem második legjobb időeredményével értem célba, fél órával később száz méteren 12.82-es idővel nyitottam meg a szezont. Örülök az eredményeknek, külön hasznomra vált a többpróba jellegű felkészülés. Két hónap múlva kezdődik a világbajnokság, hétfőtől folytatjuk a munkát. Irány Párizs!" - írta Facebook-bejegyzésében Luca.
 

Sikerrel szerepelt a diszkoszvető Bessenyey Zoltán is, aki az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket, és ezzel ugyancsak megváltotta jegyét a nyáron esedékes párizsi világeseményre.     

A magyar versenyzők eredményeit itt találjuk.

Ekler Luca szenzáció Jesolóban2

Fotó: László Attila / Massimo Bertolini / Marco Mantovani / Fispe

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!