Halmozta az érmeket a TF a MEFOB Feszten
2023. május 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Női vízilabdában, ultimate frizbiben, a cheerleading két szakágában, továbbá a férfiak 800 és 1500 méteres síkfutó versenyében is TF-es hallgatók bizonyultak a legjobbnak a debreceni MEFOB Feszten.

Április 28. és május 1. között Debrecenben rendezték az év legjelentősebb hazai egyetemi multisportrendezvényét, a tavaly útjára indított MEFOB Fesztet, amelynek a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Debreceni Egyetem, Debrecen városa és a DEAC volt a társrendezője.

A honi egyetemi sport legnagyobb ünnepén csaknem 1000 hallgató nyolc sportágban, kosárlabdában, futsalban, vízilabdában, atlétikában, ultimate frizbiben, sakkban, teniszben és cheerleadingben mérte össze tudását és erejét.

A rangos eseményről természetesen nem hiányozhattak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói sem. Ez már önmagában remek hír, hát még az, hogy sportolóink számos érmet, közöttük hat aranyat nyertek.

Kezdjük mindjárt az egyik legfényesebb sikerrel, női vízilabdázóink címvédésével! A Lukács Dénes vezette csapatunk könnyen vette az első két akadályt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (25–5), illetve a Pécsi Tudományegyetem (19–1) ellen, majd szombati, tulajdonképpeni fináléban az Szegedi Tudományegyetemet múlta felül magabiztosan (11–6), s ezzel megvédte bajnoki címét.

Büszkék lehetünk cheerleadereinkre is, akik Senior Freestyle Pom Double (SFPD) és Senior All Girl Group Stunt (SAGS) kategóriában is elhozták az aranyérmet.

Halmozta az érmeket a TF a MEFOB Feszten 2

Ultimate frizbiseink is jócskán kitettek magukért, akik ragyogó teljesítménnyel meneteltek egészen a döntőig, ahol a Debreceni Egyetemet fektették két vállra (13–9), megszerezve ezzel a bajnoki címet. 

Női futsalban az utolsó pillanatban dőlt el, hogy együttesünk ott lehet a négyes döntőben. Úgy tűnik, ez egyáltalán nem zavarta meg a lányokat, akik bár a pénteki elődöntőben 3–1-es vereséget szenvedtek a címvédő ELTE Budapest ellen, a szombati bronzmeccsre összekapták magukat, és – büntetőkkel – legyőzték az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem legjobbjait.

Halmozta az érmeket a TF a MEFOB Feszten 3

Női kosarasainkra is kitettek magukért, ők a final four elődöntőjében 60–37-es diadalt arattak a Miskolci Egyetem felett, a döntőben azonban alulmaradtak az ELTE-vel szemben (55–47), és végül a második helyen zárták a tornát.

Atlétikában is remekeltek hallgatóink. A férfi 100 méteres síkfutásban Zsolnai Bálint második helyezést ért el, 800 méteren három TF-es, Poór Simon, Süli Richárd és Krisztián Bence végzett az élen, míg 1500 méteren Kelemen Bence nyakába került az aranyérem. A svédváltóban elhoztuk egy ezüst és egy bronzérmet Smelka Richárd, Babarcsik Bálint, Süli Richárd, Poór Simon (TF B), illetve Zámbori Kornél, Bogdán András, Tamás Máté, Krisztián Bence (TF A) révén. A nőknél a gerelyhajító Tóth Laura a dobogó második fokára állhatott fel.

Végül, de nem utolsósorban a női sakkozók viadalában Terbe Zsuzsa ezüstérmet nyert a profik mezőnyében. 

A MEFOB Feszt 2023 eredményeit itt böngészhetitek.

Fotó: MEFS

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!