TF-es főszereplők az úszók országos bajnokságán
2023. április 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 19. és 22. között Kaposváron rendezték meg az úszók nagymedencés országos bajnokságát, 42 versenyszámban álltak rajtkőre hazánk legjobbjai. Büszkén újságoljuk, hogy egyetemünk hallgatói ragyogóan szerepeltek, valósággal halmozták az aranyérmeket!

A hölgyeknél a Rekreáció és életmód szakon tanuló és a TF-en 2022 legjobb női sportolójának megválasztott Ollé Mónika 50 méter pillangón, a szintén ezt a szakot hallgató Békési Eszter 100 és 200 mellen, míg a BA edzői szakos Olajos Dorottya a 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként lett országos bajnok. A férfiaknál a BA edzői szakos, nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhető Németh Nándor a 4x100-as vegyes-, valamint a 4x100-as és a 4x200-as gyorsváltó tagjaként lett aranyérmes, míg 100 és 200 méter gyorson a világklasszis Milák Kristóf mögött másodikként csapott a célba, egyszersmind olimpiai A-szintet úszott. Az ugyancsak a BA edzői szakra járó Takács Tamás pedig 50 és 100 méteres mellúszásban diadalmaskodott az országos bajnokságon.

Ami pedig az edzőket illeti, Kovácshegyi Ferenc, a TF Úszás és Vízi Sportok Tanszékének nyugalmazott mestertanára Milák Kristóf felkészítésében játszik főszerepet, s örülhetett a magyar csillag négy ob-aranyérmének, míg dr. Egressy János tanszékvezető Szabó-Feltóthy Eszter edzőjeként láthatta, amint tanítványa olimpiai A-szintet és világbajnoki szintet érő eredménnyel nyeri meg a 200 méteres hátúszást, valamint aranyérmes lesz a 4x100-as vegyes váltóban.

„Bár Eszter a Vasasban versenyez, a TF Úszó és Vízi Sportok Tanszékének neveltje, hiszen egyetemünk uszodájában korábbi tanszékvezetőnk, címzetes egyetemi tanárunk, dr. Tóth Ákos tanította meg úszni. Később kollégánkhoz, dr. Szájer Péterhez járt, azt követően lettem én, s jelenleg is vagyok az edzője – mondta megkeresésünkre dr. Egressy János, a TF Úszó és Vízi Sportok Tanszékének vezetője. – A jövő évi párizsi olimpiára az idén januárban kezdődtek el a kvalifikációs versenyek, és büszkén mondhatom, hogy sportágunk az élen jár, mert úszóink már hét kvótát szereztek ebben az évben, az egyiket éppen Szabó-Feltóthy Eszter révén. Az ő felcseperedését és kiteljesedését jószerével végigkísérhették a TF hallgatói, rendkívül büszkék lehetünk rá. Ezért is várjuk nagyon, hogy fölújítsák, és régi fényében tündököljön az egyetem uszodája, a TFSE tanműhelye, hogy edzőink ebben a közegben alkossanak, s neveljenek olyan ragyogó versenyzőket, mint amilyen többek között Szabó-Feltóthy Eszter.”

Az idén a japán Fukuoka ad otthont az úszók világbajnokságának, reméljük, a július 14. és 30. között rendezendő esemény kapcsán is zajos TF-sikerekről számolhatunk be.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!