Nagydíjas érmek Pigniczki Fannitól
2023. április 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mindhárom éremből jutott a TF ritmikus gimnasztikázó olimpikonjának, Pigniczki Fanninak a hétvégi franciaországi Thiais-ban rendezett Grand Prix-versenyen.

Nagydíjas érmek Pigniczki Fannitól

A 2022-es év ritmikus gimnasztikázójának választott Pigniczki Fanni minden hónapban előhúz valami újat a kalapból. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem MSc edzői szakán utolsó éves hallgató legutóbb márciusban kápráztatott el bennünket, amikor ezüstérmet nyert az Athénban rendezett világkupa-viadalon.

Ezúttal a hétvégi, a franciaországi Thiais-ban tartott Grand Prix-versenyen mutatta meg báját és persze tehetségét, hiszen szerzett egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet.

Nagydíjas érmek Pigniczki Fannitól

Karikában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg buzogányban és szalagban a másodikra. Mindemellett bronzérmes lett egyéni összetettben, így összesen négy éremmel tért haza a világkupáról.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen még sosem voltam dobogós Grand Prix-n, ráadásul életemben először jártam Franciaországban” – nyilatkozta a hazai szövetségnek. – Úgy gondolom, nagyon jól haladunk a felkészüléssel, de több mindennek köszönhetem, hogy ilyen jól megy a versenyzés. Kezd beérni az eddigi munka. Változtattunk a fizikai és a mentális felkészülésemen, továbbá a hozzáállásomon. Nem izgulok, próbálok higgadt maradni, és élvezni a versenyzést.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!