TF-fölény a birkózó MEFOB-on
2023. április 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Taroltak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem birkózói az április 2-án megrendezett egyetemi bajnokságon (MEFOB). Hallgatóink összesen tizennégy aranyérmet nyertek, aminek köszönhetően a TF végzett a csapatverseny élén.

Ilyen még nem volt! Rekordszámú birkózó vett részt szombaton a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) rendezett MEFOB-on: 16 egyetem 165 hallgatója lépett szőnyegre, hogy megküzdjön az érmekért.

Az eseményen több neves vendég és birkózóikon is tiszteletét tette, többek között dr. Hegedüs Csaba olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó vagy éppen Lőrincz Viktor Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes birkózó. Egyetemünket prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és prof. dr. Sterbenz Tamás rektor képviselte.

Nem tudni, hogy a legendák jelenléte vagy éppen a becsvágy hajtotta a TF sportolóit, annyi biztos, hogy jócskán kitettek magukért ezen a jeles napon. A mieink összesen 14 aranyérmet söpörtek be, ezzel nagyban hozzájárulva a TF győzelméhez az összesített csapatversenyben.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egyetemünk idén is toronymagasan nyerte a MEFOB-ot, amihez – milyen jó is ezt kimondani – már lassan kezdünk hozzászokni.

A 2023-as birkózó MEFOB TF-es aranyérmesei:

Összesített csapatverseny:

1. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 201 pont
2. Pécsi Tudományegyetem 77 pont
3. Budapesti Gazdasági Egyetem 67 pont

Kötöttfogás, férfiak:

60 kg: Hertlik Máté
72 kg: Juhász István
82 kg: Kismóni Móric
87 kg: Dömök Péter
97 kg: Almási Bence

Szabadfogás, férfiak:

74 kg: Juhász István
86 kg: Kismóni Móric
125 kg: Ubornyák Csaba

Nők:

50 kg: Kipariszi Vasziliki (Kyparissi Vassiliki)
57 kg: Iváncsics Babita
59 kg: Galambos Ramóna
76 kg: Kántor Katalin

Amatőrök:

60 kg: Szarka Norbert
+ 90 kg: Havasi Bálint

TF fölény a birkózó MEFOB on

Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége / Facebook

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!