TF-arany a 3X3-as jégkorong MEFOB-on
2023. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Aranyérmes lett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem első számú csapata a szombaton megrendezett 3x3-as jégkorong egyetemi bajnokságon (MEFOB), míg egyetemünk második számú együttese – szerencsétlen körülmények között – elvérzett a csoportkörben.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) történetében immáron másodszor rendeztek 3x3-as jégkorongtornát. A TF I simán vette az akadályokat a csoportkörben, ahol a BME I-et (20–7) és a Károli Gáspár Református Egyetemet (21–10) legyőzve első lett csoportjában. 

Az elődöntőben a Miskolci Egyetem (19–9) sem jelentett akadályt fiainknak, akik a döntőben a győri Széchenyi Egyetemet (17–8) múlták felül, és ezzel megszerezték a TF első 3x3-as jégkorong MEFOB-győzelmét.

„Mindenkit meggyőző fölénnyel győzött le az Erste Ligában szereplő játékosokkal telitűzdelt TF I csapata, a torna végkimenetele nem volt kérdéses. Kettes számú együttesünket a Széchenyi István Egyetem verte meg a csoportkörben, és a sors fura fintora, hogy később a TF I a győriekkel játszotta a döntőt, amelyet meg is nyert” – jegyezte meg dr. Géczi Gábor egyetemi tanár, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője, az Újpesti Dózsa korábbi kapusa, aki a helyszínen figyelte az eseményeket.

TF arany a 3X3 as jégkorong MEFOB on 2

A torna végeredménye:

  1. TF I
  2. Széchenyi István Egyetem
  3. Miskolci Egyetem

A TF I csapata: Dézsi Bence (Dunaújvárosi Acélbikák), Kiss Dániel (UTE), Kiss Patrik (UTE), Kovács Sebestyén (UTE), Rétfalvi Kristóf (Fehérvári Titánok), Szabó Csaba (Dunaújvárosi Acélbikák)

A TF II csapata: Fülöp Bence, Gottwald Levente, Nádor Kristóf, Nagy Zsombor, Remete Botond, Szabó-Temple Márk, Székely Sándor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!