Pigniczki Fanni történelmi ezüstérmet nyert az athéni világkupán
2023. március 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem MSc edzői szakán utolsó éves hallgató újabb éremmel gazdagította amúgy sem szegény gyűjteményét. Ritmikus gimnasztikázó olimpikonunk ezúttal az Athénban rendezett világkupa-viadalon ért el értékes második helyezést – ebben a sorozatban ez még sosem sikerült neki.

Mindahányszor a 2022-es év ritmikus gimnasztikázójának választott Pigniczki Fanni szőnyegre lép, szinte majdnem biztos, hogy érmet szerez. Nem volt ez másképpen a hétvégi athéni világkupán sem.  

Noha az MTK versenyzője „csupán” a hatodik helyen jutott a karika döntőjébe, vasárnap óriásit lépett előre, és remek gyakorlatainak köszönhetően meg sem állt a dobogó második fokáig. Fanni a fináléban összesen 31.600 pontot kapott, és az így nyert ezüstérme eddigi pályafutása legfényesebb medálja a világkupa-sorozatban.

Fanni a verseny után eképpen nyilatkozott a hazai szövetségnek:

„Egész nap nagyon jól éreztem magam. A melegítésnél már rendkívül otthonosan mozogtam, mert szinte üres volt az egész terem, csak az olaszok, az izraeliek, az üzbégek és mi voltunk az egész csarnokban, így nagyon barátságos volt a légkör. Előtte kicsit izgultam, hogy én fogom kezdeni a versenyt, de úgy gondolom, jó volt ez így, mert edzésnek fogtam fel az egészet. Úgy érzem, hogy jól sikerült a gyakorlatom, és művészi értéke is nagyobb volt, mint korábban. Nagyon örülök, hogy az új karikagyakorlatom elsőre ennyire eredményes volt. Hihetetlen érzés, hogy csak a világbajnok Sofia Raffaelli előzött meg ilyen erős mezőnyben. Szeretnék köszönetet mondani edzőimnek, felkészítőimnek és támogatóimnak.”

Fotó: Tornasajtó/archív

Pignicki Fanni történelmi ezüstérmet nyert az athéni világkupán

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!