Tanul, úszik és oktat a TF legjobb női sportolója, Ollé Mónika
2023. március 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Asztmája miatt kezdett el úszni, a Schola Europa Akadémiáról OKJ-s úszóedző végzettsége van, jelenleg a TF Rekreáció és életmód szakán másodéves hallgató, s közben oktat. No meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem friss díjazottja, 2022 legjobb női sportolója – ő Ollé Mónika.

„Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy engem választottak meg az év női sportolójának a TF-en – mondta érdeklődésünkre a 23 esztendős úszó. – Pedig 2022 alakulhatott volna jobban is számomra. Sajnos betegséggel bajlódtam, ezért nem tudtam mindig hozni a remélt eredményeket, kénytelen voltam kihagyni a budapesti világbajnokságot. Az egyetemi Európa-bajnokságon azonban részt vettem, két-két arany-, illetve bronzérmet szereztem. Azt hiszem, az ott elért eredményeimnek köszönhetem a TF rangos elismerését.”

Hároméves korában kezdett el úszni, méghozzá az asztmája miatt, eleinte heti egy edzést engedélyeztek neki a Spartacusnál – aztán ott ragadt. Próbára tette tehetségét és tudását a hosszú távokon, egy ideje viszont rövid távokon szeli a habokat, pillangó, gyors- és hátúszásban 50 és 100 méteren szerepel.

„Voltam már felnőtt válogatott kerettag, de a tavaly több hétig elhúzódó betegségem miatt kikerültem a csapatból, szeretném visszaküzdeni magam – folytatta a TF hallgatója. – Az olimpia? Nos, nyilván álomszerű lenne legalább egyszer szerepelni a világ legnagyobb sporteseményén, de valójában kisebb célokat tűzök ki magam elé, persze nem mondok le az olimpiáról. Felnőtt Európa-bajnokságon már rajthoz állhattam, szeretnék világbajnokságon is elindulni, s természetesen megcélzom az egyetemi világbajnokságot is.”

Miközben ügyesen egyezteti össze a versenysportot a tanulással, a jelek szerint valóra váltja egy korábbi álmát.

„Elkezdtem dolgozni az Életünk a mozgás alapítványnál, most voltam ott negyedik alkalommal, a hétvégi időpont nem ütközik az egyetemi tanulmányaimmal és az edzéseimmel. Mindig is szerettem volna úszást oktatni, nagyon élvezem, szeretem csinálni.”

S mint mindenben, ebben is a lehető legjobbra törekszik.

Tanul úszik és oktat a TF legjobb női sportolója Ollé Mónika

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!