Nerpel Gergely: Megtisztelő a TF-től kapott elismerés
2023. március 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Amint arról a napokban beszámoltunk, a TFSE igazolt versenyzői kategóriában Nerpel Gergely lett a 2022-es év sportolója a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. A 22 esztendős cselgáncsozó osztatlan testnevelői tanár szakon tanul a TF-en, és általános vélekedés, hogy kivételes tehetség sportágában – vele beszélgettünk.

„Edzőm, a TF Küzdősportok Tanszékét vezető dr. Németh Endre nem árulta el, hogy rám esett a választás, így amikor felhívtak, és közölték velem a díj elnyerését, rendkívül boldog voltam. Megtisztelő, hogy a TFSE versenyzőjeként én kaptam ezt a rangos elismerést  – mondta megkeresésünk alkalmával Nerpel Gergely. – Miután tavaly a TFSE-hez igazoltam, sikerült jó eredményeket elérnem a versenyeken, büszke vagyok többek között, hogy kijutottam a világbajnokságra jutásra, ahol én voltam a csapat egyik legfiatalabb tagja. Nagyon sajnáltam, hogy a vb-n nem tudtam kiemelkedő eredményt elérni. Jelentős támaszt nyújt a TFSE, megvan a megfelelő háttér, érzem, hogy a klubnál teljes mellszélességgel támogatnak. Az csak természetes, hogy ezt a lehető legjobb eredményekkel igyekszem meghálálni.”

Tavaly nem csupán a jóból jutott neki. Decemberben lábközépcsonttörést szenvedett, ami miatt fontos időszakot kellett kihagynia, azt megelőzően pedig szemműtéten esett át.

„Ez utóbbi nem vészes, pusztán korrekciós műtét volt, hogy ne kelljen szemüveget hordanom. Nem árt ugyanis, ha jól látok verseny közben. Lábközépcsonttörésem viszont visszavetett, mert fontos edzőtábort kellett kihagynom miatta. Visszatérésemet követően ötödik lettem a szófiai versenyen, még ma is sajnálom, hogy elúszott a bronzérem, majd pedig hetedik lettem Varsóban. A napokban Csehországba megyünk edzőtáborba, szóval, pörög az életem.”

És közeleg a párizsi olimpia. Mint minden élsportolónak, neki is nagy álma, hogy részt vegyen az ötkarikás játékokon, de mivel súlycsoportonként csak egy-egy versenyző indulhat majd a 2024-es olimpián is, borzasztó nehéz helyzetben van. Merthogy…

„Klasszis versenyzőnk, a hozzám hasonlóan a TF-en tanuló, olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián is a 90 kilogrammosok mezőnyében szerepel. Fantasztikus cselgáncsozó, nagyon kedvelem őt. Óriási kihívás vele megküzdeni az olimpiai részvételért, s úgy gondolom, ez a rivalizálás mindkettőnknek jót tesz, egyre jobb és jobb teljesítményre sarkall bennünket. Németh Endre mondta is nekem a TF-től kapott díj kapcsán, hogy nagy szó ennek elnyerése, de rengeteg munka vár még rám – és igaza van. Megpróbálok minél több világkupaérmet szerezni és Grand Prix-helyezést elérni, s külön súlyt fektetek az októberben rendezendő U23-as Európa-bajnokságra, amelyen reális esélyem lesz az éremszerzésre.”

Szenátusi ülés kinevezésekkel 1

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!