Szabó Márton az ergométeres országos bajnokságon is eredményes szeretne lenni
2023. február 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hétvégén Győrben rendezik az evezősök ergométeres országos bajnokságát, amelyen hallgatónk, az Európa-bajnoki aranyérmes Szabó Márton is nagy reményekkel indul.  

Szenzációs eredményt ért el a január végén Párizsban tartott evezős ergométeres Európa-bajnokságon az osztatlan testnevelőtanár-képzés végzős hallgatója, Szabó Márton, aki a 2000 méteres távon – remek hajrájának köszönhetően – 5:51:00-ás idővel aranyérmet szerzett.

„Alaposan felkészültem a kontinensbajnokságra, aminek meg is lett az eredménye. Mindezt nagyrészt saját magamnak köszönhetem. Rendkívül örülök a teljesítményemnek, hiszem új egyéni csúcsot értem el” – nyilatkozta a versenyző.

A magyar ifjúsági és az U23-as korcsoportban is országos csúcsot jegyző evezősnek azonban ennyi nem elég. A hétvégi ergométeres országos bajnokságon is bizonyítani szeretne, és látva jelenlegi lenyűgöző formáját, sokan azt sem tartják kizártnak, hogy megdönti dr. Haller Ákos 2004-ben felállított 5:49:20-as országos csúcsát a 2000 méteres távon. Ő persze szerényebben fogalmazott.

„Tény, hogy a mostani szintidőm nagyon közel van a felnőtt magyar rekordhoz, de hogy sikerül-e túlszárnyalnom, csak aznap derül ki. Kétszeres országos csúcstartóként igencsak örülnék egy harmadiknak is.”

Február utolsó hétvégéjén egyébként rajthoz „ülnek” a hazai felsőoktatási intézmények legjobb evezősei is, méghozzá az ergométeres egyetemi-főiskolai országos bajnokságon (MFOB), amelyen a már szokásosnak mondható versenyszámokban hirdetnek egyetemi bajnokot: nemenként a profik és az amatőrök között, illetve lesz csapatverseny is, külön az amatőröknek és külön a profiknak.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!