Halmozza a jó eredményeket a TFSE-t erősító Vajda Oszkár
2023. január 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogó teljesítményt nyújtva csapatban ezüstérmes lett a BOK Sportcsarnokban megrendezett világkupa-viadalon a magyar juniorválogatott. A fiúk között szerepelt Vajda Oszkár, a TFSE fiatal csillaga, aki 16 évesen, kadét versenyzőként oktatta a juniormezőnyt.

Halmozza a jó eredményeket a TFSE t erősító Vajda Oszkár

Ráadásul +17-es indexszel zárta a napot, s ezzel a mezőny egyik legjobbja volt!

A Petrucz Mirkó (BVSC), Péch Kornél (KVSC), Vigh Benedek (Vasas), Vajda Oszkár alkotta együttes a világranglista 14. helyezettjeként vágott neki a versenynek. A nyolcaddöntőben Törökországot, a negyeddöntőben Nagy-Britanniát, az elődöntőben pedig Egyiptomot verte meg. A döntőben az örök rivális olaszok következtek, s bár az utolsó asszó előtt még a magyarok vezettek, az ellenfél végül fordított, és nyert.

Vajda Oszkárra visszatérve: a kadétok és a juniorok hazai ranglistáját egyaránt vezeti, s tavaly tagja volt az újvidéki kadét Európa-bajnokságon aranyérmes csapatnak. A közelmúltban a gödöllői, valamint a szófiai kadét európai körversenyen a nyolcaddöntőbe, az eislingenin a negyeddöntőbe jutott, decemberben Sosnowiecben pedig az óriási sikernek számító ötödik helyet szerezte meg a juniorok világkupa-versenyén.

Érdemes figyelni rá a jövőben is, hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!