Birkózás: U23-as világbajnok lett a TF-en tanuló Takács István!
2022. október 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációsan szerepelve világbajnoki címet nyert a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó világbajnokságon Takács István, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Küzdősportok Tanszékének hallgatója. A kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában induló versenyző ukrán, grúz, horvát és lengyel riválist megverve jutott a döntőbe, amelyben a katonai világbajnok örmény Gevorg Tatevoszjannal találkozott.

Takács István TF U23 as világbajnok lett birkózásban3

Intés, pörgetés és kiléptetés áldozataként négypontos hátrányba került, de fejlefogásos szaltóval egyenlített, majd ellenfelét valósággal felőrölve 7:4-re nyert, és elhódította a világbajnoki címet.

Takács István idén szédületes eredménysorral büszkélkedhet, hiszen megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot, a közelmúltban pedig a küzdősportok egyetemi világkupáján lett aranyérmes a törökországi Samsunban.

87kg GR - Istvan TAKACS (HUN)

Édesapja, Takács Ferenc az edzője és a tanára is egyben, hiszen ő a TF Küzdősport Tanszékének mesteroktatója. István U23-as világbajnoki címét követően apa és fia együtt ünnepelt Pontevedrában, a magyar zászlót közösen fogva futottak körbe a szőnyegen – csodálatos jelenet volt.

Fotó: MBSZ/UWW

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!