Gyurátz Réka, a TF hallgatója 7. lett a multisport Eb-n
2022. augusztus 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hallgatónk, a kalapácsvető Gyurátz Réka megbízható teljesítménnyel a 7. helyen zárta a döntőt a Münchenben zajló multisport Európa-bajnokságon.

Gyurátz Réka, a TF hallgatója 7. lett a multisport Eb-n

Az nso.hu megjegyzi, hogy a női kalapácsvetés szerdai döntője bizonyult az est fénypontjának. Réka 39 centimétert javított a selejtezőben elért eredményén, ami a hetedik helyhez volt elég.

Bár a beszámolók szerint Réka megbízhatóan dobott 68 és 69 méter között, hangsúlyozta, nem elégedhet meg ezzel a teljesítménnyel. Azt is kiemelte, több nagy versenyző is rossz napot fogott ki, és elvérzett a selejtező során, ezért előre kell lépnie, de reméli, hogy a jövő évi budapesti világbajnokságon ennél jobb helyezéssel fejezi be a küzdelmeket – írja a sporthírportál.

„Nagyon örülök, előzetesen nem gondoltam volna, hogy a 69 méteres dobásom ilyen előkelő helyezésre lesz elég – örvendezett Gyurátz. – De talán nem kell magyarázkodnom, a világversenyek mindig a helyezésekről szólnak. Kicsit sajnáltam, hogy kirívóan jót nem tudtam dobni, úgy érzem, maradt még bennem, van még hova fejlődnöm.”

Gratulálunk a 7. helyhez!

fotó: MTI

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!