Szájer Péter a FINA technikai bizottságában!
2022. július 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hatalmas megtiszteltetésben részesült dr. Szájer Péter, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Úszás és Vízi Sportok Tanszékének egyetemi adjunktusa: beválasztották a Nemzetközi Úszó Szövetség, vagyis a FINA technikai bizottságába!

Szájer Péter a FINA technikai bizottságában

fotó: Szájer Péter Facebook oldala

„Rendkívül megtisztelő, hogy ilyen fiatalon rám esett a világszervezet választása – mondta érdeklődésünkre a 36 esztendős szakember. – Még a tavasszal nyújtottam be a posztra a pályázatomat, és sejtettem, hogy távlatokat nyithat előttem az idei vizes világbajnokság budapesti megrendezése, amelyen dolgoztam. Ráadásul nemrégiben Craig Hunter lett a bizottság vezetője, akivel a koronavírus-járvány idején együtt dolgoztam az úszó Európa-bajnokságokon, nyilván ennek is súlya volt a megválasztásomkor. Kétezertizenhéttől kezdve egyébként összesen tíz világverseny rendezését segítettem a munkámmal, s ezzel jelentős szakmai tapasztalatot szereztem.”

Szájer Péter hozzátette: voltaképpen meglepődött, hogy a FINA technikai bizottságába választották, mert ő inkább az edzői vagy valamelyik albizottsági tagságot tartotta valószínűnek, mindamellett természetesen óriási örömmel fogadta ezt a rangos felkérést, és izgatottan várja, hogy elkezdje a munkát.

„Elsődleges feladatom, feladatunk az lesz, hogy a szabályokat az úszósport modern és változó tendenciáihoz igazítsuk – szögezte le a TF adjunktusa. –

Továbbá ez a bizottság dönti el, mely számok kerüljenek az olimpiai programba. Egyúttal fontos és kiemelt feladatunk lesz a sportág még vonzóbbá és látványosabbá tétele. Ha görcsösen ragaszkodunk az úszósport tradícióihoz, ez a folyamat nem mehet végbe. Igazi show-t kell csinálnunk! Egyszerre kell nyitnunk a versenyzők és a szurkolók felé, ahogyan az már a nagyszerűen sikerült nyári magyarországi vizes világbajnokságon is megtörtént.”

A FINA-ban végzendő munkája mellett természetesen nem hagy fel TF-es tevékenységével sem.

„Két éve a Magyar Úszó Szövetség alkalmazásában is állok, úgy érzem, ez erősíti a tanári munkámat szakmailag, és az óráimat továbbra is meg tudom tartani – folytatta Szájer Péter. – Ragaszkodom a TF-hez, a szívem csücske az intézmény, a FINA-s megbízatásom évente egy-egy világversenyre szól. Arról nem is beszélve, hogy az online térben tökéletesen ki tudjuk alakítani azt az idősávot, amikor megtarthatjuk a szükséges megbeszéléseket.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!