Dabasi Réka, a TF-en hamarosan végző jégkorongozó izgatottan várja élete nagy kihívását
2022. május 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban hírt adtunk róla, hogy Dabasi Réka, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem végzős MSc-hallgatója egyéves szerződést írt alá a világ legjobb jégkorong-bajnokságában, a női NHL-ként is emlegetett Premier Hockey Federationben szereplő Metropolitan Rivetersnél. A 25 esztendős csatár a KMH Budapest csapatát tíz év után elhagyva készül a légióséletre, egyszersmind arra, hogy a sportág elitjében is bizonyítsa tehetségét, rátermettségét.

DR 2

„Kilencéves korom óta jégkorongozom, ez nekem életen át tartó szerelem – mondta érdeklődésünkre a magyar hokiválogatott meghatározó alakja. – Negyedikes általános iskolásként lehetőségem nyílt elmenni egy csoportos korcsolyaoktatásra, egész jól ment a korizás, nagyon tetszett. Aztán jött a kérdés: lenne-e kedvem kipróbálni a jégkorongot? Én pedig igent mondtam. Az ügyességemben szerepet játszott, hogy két ikertestvéremmel annak idején sokat görkorcsolyáztunk, mondhatni, az alapok már megvoltak.

Leendő csapata, a Metropolitan Riveters 2017–2018-ban megnyerte a Premier Hockey Federation küzdelmeit, s mivel jelenleg hat csapat szerepel a 2015-ben (négy résztvevővel) alapított ligában, mind a hat bajnokesélyesnek tekinthető.

„Tudtommal tervben van a bajnokság nyolccsapatosra bővítése, de akárhogy is lesz, egyenlő erők küzdelme várható, roppant izgalmasnak ígérkezik az idény – folytatta Dabasi Réka. – Ami a mi klubunkat illeti, bevallottan az újjáépítés fázisában van, ez ideig hat igazolást jelentett be az egyesület, köztük egy amerikai olimpikon csillagét. Az elmúlt héten pedig szintén bejelentették egy olimpiát megjárt svéd játékos érkezését.”

DR 1

A Metropolitan Riveters székhelye New Jersey államban van, a TF hallgatója vélhetően néhány csapattársával együtt lakik majd odakint. Az viszont biztos, hogy fölkészülten várja élete nagy kalandját.

„Most először leszek légiós, kíváncsian várom, milyen lesz külföldön élni, edzeni, versenyezni. Igyekeztem minél több hasznos információt szerezni a légióskodásról, amiben sokat segítettek a beszélgetések a KMH Budapestnél velem együtt játszó külföldiekkel.”

Várhatóan az ősszel költözik ki az Egyesült Államokba, s addig nem csupán az utazás megszervezésével kapcsolatos teendők várnak rá. Augusztus 26. és szeptember 4. között rendezik ugyanis Dániában az A-csoportos világbajnokságot, amelyen szeretne emlékezeteset alakítani a magyar válogatottal.

Aztán jöhet Amerika!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!