Férfi kosarasaink és női pólósaink is megnyerték az egyetemi bajnokságot
2022. május 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remekül szerepeltek sportolóink a múlt héten rendezett miskolci MEFOB Feszten, amelyen összesen nyolc sportágban hirdettek egyetemi bajnokokat. A TF 50 éremmel zárta a négynapos tornát, és két csapatunk is aranyéremmel tért haza az első jelentős magyar egyetemi multisporteseményről.

Férfi kosarasaink és női pólósaink is megnyerték az egyetemi bajnokságot

Május 19. és 22. között Miskolcon rendezték a hazai egyetemi sport legnagyobb seregszemléjét, a MEFOB Fesztet, amelyen több mint 150 TF-es kötődésű sportoló vett részt. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem mind a nyolc sportágban képviseltette magát az eseményen, méghozzá nem is akárhogyan.

Kezdjük a legfontosabbakkal: Boros Zoltán vezette férfi kosarasaink és Petrovics Mátyás edzette női pólósaink megnyerték az országos egyetemi és főiskolai bajnokságot (MEFOB)! Mindez annak tükrében (is) megsüvegelendő teljesítmény, hogy tavaly egyik együttesnek sem sikerült beverekednie magát a MEFOB négyes döntőjébe. 

Boros Zoltán legénysége már az elődöntőben késhegyre menő küzdelmet vívott a Miskolci Egyetemmel, ám végül két ponttal felülmúlta ellenfelét (96–94). A vasárnapi döntő sem volt sétagalopp, ám a fiúk itt is remekül helytálltak, és rendkívül kiélezett meccsen gyűrték le a Közgázt (85–84), így a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával készülhetnek a nyári Európai Egyetemi Játékokra.

Férfi kosarasaink és női pólósaink is megnyerték az egyetemi bajnokságot

Női vízilabdázóink a csoportmeccsek során először a Debreceni Egyetemet győzték le fölényesen (37–0), majd a szombati találkozón az Egert is kétvállra fektették (12–8) szorosabb mérkőzésen. A döntőben a Szegedi Tudományegyetemmel néztek farkasszemet, és bizony meg kellett küzdeniük a dicsőségért: végül ötméteresekkel csikarták ki a győzelmet (15–13).

Férfi kosarasaink és női pólósaink is megnyerték az egyetemi bajnokságot

A teljesség igénye nélkül szólnunk kell még férfi pingpongcsapatunkról, amely ezüstérmet szerzett, atlétáink remek szerepléséről – beleértve a számos aranyérmet –, a második helyen végzett ultimate frizbiseinkről, bronzérmes női futsalcsapatunkról és női kosarasainkról, továbbá a több versenyszámban is érmet szerzett teniszezőinkről és júdósainkról.  

A MEFOB Feszt részletes eredményeit ide kattintva olvashatjátok.

Férfi kosárlabda MEFOB-döntő: Közgáz–TF 84–85 (23–13, 22–30, 17–17, 22–25)

Női vízilabda MEFOB-döntő: TF–SZTE (15–13)

Fotó: Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!