Dabasi Réka: a TF-ről a világ legjobb hokibajnokságába
2022. május 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Óriási lehetőség előtt áll Dabasi Réka, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen az idén végző MSc-hallgató: a kitűnő magyar jégkorongozó egyéves szerződést írt alá a világ legjobb hokibajnokságában, a női NHL-ként is emlegetett Premier Hockey Federationben szereplő Metropolitan Riveters együttesénél!

Dabasi Réka: a TF-ről a világ legjobb hokibajnokságába

fotó: nlc.hu

A 25 esztendős csatár számos világbajnokságon szerepelt már a magyar válogatottal, a legfelső osztályban is, mi több, ő ütötte a sportág első magyar gólját az elit osztályban. A KMH Budapest csapatát tíz év után elhagyva készül pályafutása első külföldi kalandjára, minden adva van ahhoz, hogy a legjobbak között is megállja a helyét.

„Amikor a Riveters vezetősége megkeresett, könnyű volt dönteni, tetszett az elképelés, amelyet felvázolt a következő idényre. Sok tehetséges játékos van a csapatban, akik már értek el sikereket, ezért megtisztelőnek érzem és izgatott vagyok, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek, és lehetőségem lesz győzelemhez segíteni” – mondta új klubja honlapjának nyilatkozva a magyar válogatottban száznál is több mérkőzésen jégre lépő játékos.

A Metropolitan Riveters 2017–2018-ban megnyerte a Premier Hockey Federation küzdelmeit. A ligát 2015-ben négy csapattal alapították meg, jelenleg hat együttes szerepel benne, Dabasi Réka új klubján kívül a Boston, a Buffalo, a Connecticut, a Minnesota és a Toronto.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!