Röplabda: itt az újabb TF-es arany, Juhár Dalma bajnok lett!
2022. május 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Parádés, ha úgy tetszik, tökéletes idényt zártak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem prominens röplabdás képviselői.

Röplabda: itt az újabb TF-es arany Juhár Dalma bajnok lett

kép: Vasas SC

Korábban beszámoltunk róla, hogy Jókay Zoltán, a Sportjáték Tanszék mestertanára a Pénzügyőr férfi röplabdacsapatának vezetőedzőjeként megnyerte a Magyar Kupát és a bajnokságot, így egymást követő két évadban tarolta le együttesével a hazai porondot. Most pedig itt az újabb nagy röplabdás siker: Juhár Dalma, a BSc rekreáció és életmód szak első évfolyamos hallgatója bajnok lett a Vasassal! A piros-kékek a Békéscsabával csatáztak a fináléban az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban, és kedden, 1650 néző előtt a Viharsarokban rendezték meg a mindent eldöntő ötödik meccset, amelyen a vendégek esélyt sem adtak riválisuknak, 3:0-ra diadalmaskodtak, így összesítésben 3–2-re megnyerték a döntőt.

Jókay Zoltánhoz hasonlóan Juhár Dalma is mindent vitt az idényben, sőt, többet is, mint a TF népszerű tanára, a Magyar Kupa és a bajnokság mellett ugyanis a Közép-európai Ligában is első lett csapatával!

Az pedig csak hab a tortán, hogy a Vasas másodedzője Szabó György, aki másodéves TF-hallgató az osztatatlan tanárképzésen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!