Bronzérmes a siketlimpián a TF-en tanuló Ötvös Patrik
2022. május 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Brazíliában zajlik jelenleg a XXIV. siketlimpia, amelyen nagyszerűen szerepelnek a mieink, nyolc sportágban húsz sportoló képviseli hazánkat. A küldöttség tagja Ötvös Patrik, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportszervező nappali szakán elsőéves hallgató, s az ő nevéhez fűződik a brazíliai viadal első magyar érme: a 81 kilogrammosok súlycsoportjában induló cselgáncsozó – aki a tavaly októberi siket-világbajnokságon ötödik lett – a harmadik helyen végzett!

Bronzérmes a siketlimpián a TF-en tanuló Ötvös Patrik

fotó: nemzetisport.hu

A húszéves versenyző erőnyerő volt az első fordulóban, a másodikban megverte a török Yusuf Celiket, az elődöntőben kikapott a címvédő dél-koreai Kim Min Szoktól, a bronzmérkőzésen – a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége híradása szerint – törött láb- és kézujjal győzte le a mongol Navandzsamisz Bajanmönhöt. Ötvös Patrik az UTE versenyzője, edzője Horváth László, aki korábban a TF-en végzett, jelenleg pedig a masters sportmenedzser szak hallgatója.

Itt jegyezzük meg, hogy 2009-ben az ugyancsak TF-hallgató Godó Kitti révén is született magyar bronzérem a siketlimpia cselgáncsversenyében, az ő edzője pedig dr. Németh Endre, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Küzdősportok Tanszékének vezetője volt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!