TF-es hokisikerek minden fronton
2022. május 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Második lett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem csapata a szombaton megrendezett 3x3-as jégkorong egyetemi bajnokságon (MEFOB), míg az U18-as válogatott – TF-es edzői stábbal az élén – megnyerte az I/B világbajnokságot, így hat év szünet után jövőre egy divízióval feljebb folytathatja.

TF-es hokisikerek minden fronton

Több TF-es vonatkozású hokisikernek örülhettünk a hétvégén. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) történetében először rendeztek 3x3-as jégkorongtornát, amelyen a TF alakulata az előkelő második helyen végzett a Budapesti Gazdasági Egyetem mögött.

A helyszínen nézte végig az eseményeket prof. dr. Géczi Gábor egyetemi tanár, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője, az Újpesti Dózsa korábbi kapusa, aki így értékelte a látottakat.

„Mivel a nagypályás, több játékost igénylő jéghokira sokkal nehezebb elegendő hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolót találniuk a felsőoktatási intézményeknek, az egyszerűbb, 3x3-as jégkorong MEFOB-on sokkal több egyetem vehet részt. A kezdeményezés egyébként teljes mértékben összhangban áll a hazai és a nemzetközi szövetség sportágfejlesztési stratégiájával. Ami a TF-et illeti, eredetileg két csapatot neveztünk a bajnokságra, ám technikai okok – Dél-Korea–Magyarország válogatott-mérkőzés és a vb-felkészülés – miatt végül a valamivel gyengébb együttesünket tudtuk csak indítani a tornán, míg az erősebb, U25-ös és felnőttválogatottakat is felvonultató alakulat nem tudott részt venni a bajnokságban. Remekül küzdött a csapat, amelynek tagjai közül ki kell emelnem Huszák Alexandrát, a női válogatott erősségét, aki remekül megállta a helyét a túlnyomórészt férfiakat felvonultató mezőnyben. El kell ismernem, hogy ezen a napon a számos első osztályú játékossal telitűzdelt BGE fölénk nőtt, de mi méltó módon képviseltük a TF-et.”

A jégkorong MEFOB-on kívül egy másik TF-es érdekeltségű hokiesemény is zajlott a múlt héten, mégpedig az U18-as asiagói I/B-világbajnokság, amelyet a magyar válogatott nyert meg, s ezzel – 2016 után újra – feljutott az I/A divízióba. Nem mellesleg az edzői hármas – Svasznek Bence vezetőedző, valamint segítői, Tokaji Viktor és Strenk Hunor – is a TF szakedzői képzésére jár.   

Ha már válogatottak, Géczi Gábort megkérdeztük a kedden kezdődő divízió I/A felnőtt-világbajnokságról is, amelynek több TF-es vonatkozása is van.„Az esély a feljutásra most is megvan, és remélem, hogy a mieink jobb játékot mutatnak majd, mint a felkészülési mérkőzéseken. Nehéz lesz kiharcolnia a feljutást a csapatnak, mert rendkívül erős a világbajnokság mezőnye, de bízom benne, hogy sikerül. Jó hírrel is szolgálhatok, hiszen az utazó keretben Horváth Milán és Kiss Roland jelenlegi, míg Szirányi Bence és Vas János korábbi hallgatóként van jelen, a szintén nálunk diplomát szerzett Vas Márton pedig GM-ként segíti a csapatot. Sajnos lemarad a tornáról a TF-es Mihály Ákos, aki az utolsó keretszűkítésnél maradt ki. Ha jók az információim, akkor a kerettagok közül néhányan idén felvételiznek az egyetemre. Bízom benne, hogy előbb-utóbb lesz annyi hallgatónk a felnőttválogatottban, hogy egy, esetleg kettő sort is ki tud majd állítani belőlük a szakvezetés.”

A jégkorong MEFOB-on 2. helyezést elért csapat tagjai:

Nádor Kristóf, Remete Botond, Rózsahegyi András, Szabó-Temple Márk, Székely Sándor, Huszák Alexandra

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!