Három TF-hallgató U21-es magyar bajnok lett jégkorongban
2022. április 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sokáig emlékezetes, a végletekig kiélezett csatában dőlt el a közelmúltban a jégkorongozók U21-es magyar bajnoksága: az egyik fél negyedik győzelméig tartó fináléban a Budapesti Jégkorong Akadémia a párharc utolsó, hetedik meccsén, hosszabbításban gyűrte le az Ifj. Ocskay Gábor NJA csapatát.

Három TF-hallgató U21-es magyar bajnok lett jégkorongban

Székely Sándor, Fülöp Bence, Nádor Kristóf

Büszkén írhatjuk, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem három első éves hallgatója is aranyérmes lett, Nádor Kristóf a rekreáció és életmód nappali, Fülöp Bence a sportszervező levelező, Székely Sándor pedig a jégkorong szakedzői levelező szakát végzi.

A Budapesti Jégkorong Akadémia egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a rájátszásban, hiszen a negyeddöntőben a tavalyi bajnok Miskolcot múlta felül összesítésben 2–1-gyel, az elődöntőben az alapszakaszt második helyen záró, a középszakaszt pedig megnyerő Debrecent kisöpörte (összesítésben 3–0), majd a döntőben szédületes csatát vívott a fehérváriakkal. A fordulatosan alakuló párharc utolsó felvonásának rendes játékideje 3–3-mal ért véget, az aranyéremről döntő hosszabbításban pedig a Budapesti JA csikarta ki a győzelmet.

„Nagyon kemény kihívás volt, nehéz idénykezdet után igazán élvezetes volt ilyen szoros, pörgős, színvonalas meccseket játszani. Heti háromszor megmérkőzni ugyanazzal a csapattal legalább olyan fárasztó volt mentálisan, mint erőnlétileg. Tudtuk, hogy minden gólért keményen meg kell küzdenünk, mert a fehérváriak nem adják azokat ingyen, ezért akárhányszor hátrányba kerültünk, mindenkinek újra össze kellett raknia magát fejben, hogy csapatként hajtsunk tovább és ne adjuk fel – mondta megkeresésünkre Nádor Kristóf. – Fehérváron a C-pályán játszottuk az utolsó, hetedik meccset, ami az átlagosnál kisebb pálya, a legapróbb hiba is egyből gólhelyzetet eredményezhet. Amikor a hosszabbításban kétperces emberelőnyt harcoltunk ki, éreztem, ha most nem lövünk gólt, később se fogunk. Az egész csapat állt a padon, és izgatottan figyelte, mit csinálnak a jégen lévők. A győztes gól pillanatában nem gondolkodtunk, rohantunk be a pályára, hogy közösen ünnepeljük a bajnoki címet. Határtalan öröm és megkönnyebbült, felszabadult boldogság – talán így lehet leginkább leírni azt, amit akkor éreztem.”

Még hároméves sem volt, amikor először korcsolyában, hokibottal a kezében állt a Duna jegén, de a jégkorong csak később lett élete meghatározó része. Eleinte inkább görkorcsolyázott, nyolc-kilenc éves korában aztán sikerült kiharcolnia, hogy édesanyja elvigye hokiedzésre a Budai Bocsokhoz. Azóta élete elválaszthatatlan része a jégkorong.

Három TF-hallgató U21-es magyar bajnok lett jégkorongban

Nála, valamint klub- és egyetemi társánál is kulcskérdés a versenysport összeegyeztethetősége a tanulmányaival.

„Tavaly nyáron két nagy megtiszteltetés ért, a TF hallgatója lettem és leigazoltak a MAC-HKB élvonalbeli felnőttcsapatához, így egyszerre örülhettem a felvételi eredményemnek, illetve annak, hogy tizennyolc évesen lehetőséget kaptam egy profi együttesnél – folytatta Nádor Kristóf. – Az ősszel jó magasra tett lécet kellett hirtelen megugranom, hogy össze tudjam egyeztetni az egyetemi tanulmányokat a mindennapos U21-es és a felnőttedzéseket, meccseket. Az egyetem legalább akkora változás a gimnáziumhoz képest, mint az U18-hoz a felnőtt profi hoki. Ahhoz, hogy mindegyik helyen megfelelően tudjak teljesíteni, nagy könnyebbség, hogy az egyetem minden lehetséges eszközzel támogatja a hallgatók élsportolói karrierjét is.”

Három TF-hallgató U21-es magyar bajnok lett jégkorongban

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!