Kupagyőztes lett a TE-n tanuló Juhár Dalma
2022. február 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Óriási sikert ért el a Vasas Óbuda női röplabdacsapata, múlt héten ugyanis megnyerte a Közép-európai Ligát, a fináléban 3:0-ra legyőzve a címvédő szlovén Calcit Kamnikot. Az angyalföldi együttes egyik meghatározó játékosa Juhár Dalma, aki a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem első évfolyamos hallgatója a BSc rekreáció és életmód levelező szakán – vele beszélgettünk.

Kupagyőztes lett a TE-n tanuló Juhár Dalma

fotó: vasasvolleyball.hu

„A Vasas történetében először hódítottuk el ezt a trófeát, tényleg óriási eredmény – mondta megkeresésünkre Juhár Dalma. – Korábban is voltak már kiugró eredményeink, hiszen szerepeltünk a Bajnokok Ligája csoportkörében, de most szó szerint kézzel fogható eredménye volt a teljesítményünknek, hiszen miénk lett a Közép-európai Liga trófeája. Az elődöntőben és a döntőben is kiváló csapatot vertünk meg.”

Ráadásul úgy, hogy az idény elején számos új játékos érkezett, sőt új edző irányít a Vasasnál.

„Ez a siker még inkább összekovácsolja a társaságot, és szükségünk is van az erőre és a motivációra, mert a jövő hét végén Magyar Kupa-döntőt játszunk, a Balatonfüred legyőzése esetén újabb serleget nyerünk meg.”

Juhár Dalma 13 éve röplabdázik a Vasasnál, amely a nevelőegyesülete, s 17 esztendős kora óta szerepel a felnőttcsapatban. A felnőtteknél Jókay Zoltán volt az első edzője, aki a TE Sportjáték Tanszékének mestertanára, nem mellesleg a Pénzügyőr férfi röplabdacsapatával magyar bajnok és kupagyőztes lett az előző évadban.

„Rengeteget tanultam tőle, sokat köszönhetek neki – mondta Jókay Zoltánról a Vasas játékosa. – Szoktunk beszélni, a döntő előtt is sok sikert kívánt nekünk, remélem, összefutunk majd az egyetemen.”

Juhár Dalma a tanulással kapcsolatban hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy akárcsak a sportban, az egyetemen is a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, és valójában nem is volt kérdés, melyik felsőoktatási intézménynél jelentkezik továbbtanulásra.

„Édesapám, a korábbi válogatott labdarúgó Juhár Tamás is a TE-n tanult, nagyon szeretett ide járni. És most már én is tapasztalatból mondhatom, hogy szuper hely, szuper közösség, az élsportolók számára nem is lehetne ennél jobbat kitalálni. Nagyon fontosnak tartom a tanulást, ennek szellemében végzem a TE-t.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!