A TE-n tanuló Tóth Krisztián lett az év dzsúdósa
2022. január 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Judo Szövetség elnöksége a jelöltek elfogadását követően összesen 17 kategóriában hirdetett győztest, és nem meglepő módon a férfiaknál a Testnevelési Egyetem hallgatója, egyben büszkesége, Tóth Krisztián kapta meg a 2021-es év legjobbjának járó elismerést. A 27 esztendős dzsúdós ragyogóan versenyezve bronzérmet szerzett tavaly a tokiói olimpián, s lett egyúttal Magyarország 500. nyári olimpiai érmese.

A TE-n tanuló Tóth Krisztián lett az év dzsúdósa

Az MTK Budapest klasszis sportolója egyébként is nagyszerű évet zárt, áprilisban az Európa-bajnokságon, júniusban pedig a világbajnokságon állhatott dobogóra, s akárcsak Tokióban, ezeken a világversenyeken is harmadik lett. A három bronz közül természetesen az olimpiai csillog a legfényesebben.

Tóth Krisztián a napokban interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben így fogalmazott:

„Ha valaki szerez bármilyen olimpiai érmet, utána mindig nagyobb figyelem szegeződik a sportágára. A játékok után szinte mindenhova elmentem, ahova csak időm és energiám engedte, hogy minél több településen, klubban lássák, aki tehetséges és felkészült szakmai stáb áll mögötte, emellett van akaratereje és motivációja, sikeres lehet a sportágában. Néha lehetetlen álomnak tartja az ember az ötkarikás érem megszerzését. Tény, hogy nem adják ingyen, küzdeni kell érte keményen, de meg lehet szerezni. Nekem abból a szempontból szerencsés a helyzetem, hogy rengeteg olyan emberrel küzdöttem a hosszú évek során, akik már olimpiai érmesek. Ha sikerül legyőzni az egyiküket, olyankor az ember még jobban feltüzeli magát, hogy neki miért ne jöhetne össze az a dobogó... Ha minden feltétel adva van hozzá, akkor meg kell szerezni!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!