Kupát nyert a TE futsalcsapata
2021. november 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén a Magyar Labdarúgó-szövetség Budapesti Igazgatóságának kiemelt támogatásával immár 12. alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A több sportágat fölvonultató seregszemle futsaltornáján 16 csapat vett részt, köztük a Testnevelési Egyetemé is, két NB I-es játékossal kiegészülve.

Kupát nyert a TE futsalcsapata

A Ludovika Sportcsarnokban megtartott torna pénteken a csoportmérkőzésekkel kezdődött, ahol a TE, a Csíkszereda Sapientia VS, a Debreceni Egyetem és a BME csoportelsőként, az Óbudai Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem pedig második helyezettként jutott a negyeddöntőbe.

A csoportküzdelmek során a Corvinust 7–3-ra, a Semmelweis Egyetemet 6–1-re, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát pedig 9–3-ra győzte le egyetemünk csapata. A helyosztókra másnap, szombaton került sor. A negyeddöntőben a TE az Óbudai Egyetemet 8–2-re verte meg, majd következett a Csíkszeredai Sapientia elleni, végletekig kiélezett csata, amelyet 2–1-re nyert meg a TE.

A fináléban a DEAC sem tudta megállítani a Testnevelési Egyetem futsalosait, akik megnyerték a kupát! A kétnapos torna a hivatalos díjátadóval zárult, a megérdemelt érmek és a serleg mellett átvehették a KEK Vándorkupáját, Lipl Noel pedig a gólkirálynak járó címet.

A TE-csapat tagjainak, Nemes Martinnak, Pump Szabolcsnak, Maar Zsombornak, Petroff Norbertnek, Sárkány Rolandnak, Lipl Noelnek és Sóvári Benedeknek ezúton is gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!