Rangos díjat kapott a Testnevelési Egyetem
2021. szeptember 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, és büszkén újságoljuk, hogy az Év Felfedezettje különdíjat a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma kapta meg az egészség védelmében kifejtett tevékenységéért!

Rangos díjat kapott a Testnevelési Egyetem

Az idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 41 főcsoport több mint száz témakörében meghirdetett nívós megméretésen. A legkiemelkedőbb pályázatok közül 12 munkája külön elismeréseként értékes különdíjban is részesült. Az idei díjazottak között többségében kis- és középvállalkozás szerepel, s jól érzékelhető, hogy egyre több mikrovállalkozás is szeretné bizonyítani rátermettségét. A győztes pályázatok 88 százaléka kézzel fogható termékek körébe sorolható, míg 12 százaléka szolgáltatáshoz kapcsolódik.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója elmondta: örömteli, hogy vannak olyan vállalkozások, amelyek az elmúlt hónapok viszontagságai között is növekedni tudtak, és úgy tűnik, igazi válságálló céggé formálódtak. Kiemelte: fontos a pozitív példa, a pozitív üzenet.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőjében így fogalmazott „Ilyen időkben különösen fontos, hogy felmutassuk az értékeket és mindazt, ami minőséget képvisel. Ilyen az Érték és Minőség Nagydíj is. Láthatjuk, hogy nehéz időkben is lehet nagyszerűt alkotni, inspiráló és példaszerű teljesítménnyel kirukkolni, és fontos, önmagukon messze túlmutató szolgálatokat tenni egy szélesebb közösségnek és végső soron az egész magyarságnak.”

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke elmondta: „A Gazdaságvédelmi és a Gazdaság-újraindítási Akcióterv, valamint az eredményes oltási program következtében a magyar gazdaság újraindulása nemcsak gyorsabb, hanem dinamikusabb is volt szinte minden uniós tagállaménál. A GDP növekedése az Európai Bizottság nyári előrejelzése szerint idén a 6.3 százalékot is elérheti, jövőre pedig további 5 százalékkal bővülhet a hazai gazdaság. Ezek a rendkívül kedvező adatok elsősorban a hazai vállalkozásoknak köszönhetők. Mindannyiunk érdeke, hogy ne csak mennyiségben, hanem minőségben is képesek legyünk felvenni a versenyt a külföldi vetélytársakkal.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!