Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
2021. július 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

Tóth Krisztián bronzérmet nyert a tokiói olimpián

A 27 esztendős magyar csillag a vigaszágról jutott el a bronzmeccsig, amelyen Mihail Igolnyikovot verte meg. A kétszeres Európa-bajnok orosz dzsúdóssal előzőleg két Grand Slam-versenyen is összecsapott, 2018-ban Abu-Dzabiban, majd 2020-ban Budapesten egyaránt kikapott tőle.

De nem most, Tokióban!

Tóth Krisztián bravúros eredménye egyúttal azt jelentette, hogy a magyar sport sikerekben és dicsőségben gazdag történelmében övé lett hazánk 500. olimpiai érme!

A TE-n tanuló klasszis egész évben szállította a kimagasló eredményeket, hiszen júniusban bronzérmes lett a budapesti világbajnokságon, azt megelőzően ugyancsak bronzot szerzett a lisszaboni Európa-bajnokságon, a tel-avivi és az antalyai Grand Slamen pedig harmadik, illetve második helyen zárt.

A TE hatfős hallgatói olimpiai különítményéből – Krisztián mellett Gyurátz Réka, Karakas Hedvig, Keszthelyi Rita, Pásztor Flóra és Pigniczki Fanni képviseli egyetemünket az ötkarikás játékokon – elsőként tehát a magyar cselgáncsozó szerzett érmet.

Olimpiai teljesítményéhez, gyönyörűen csillogó bronzérméhez tiszta szívből gratulálunk!

A bronzmérkőzés legizgalmasabb pillanatait itt nézhetitek meg:

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!