Mészáros Anett aranyérmes
2010. július 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF-es cselgáncsozó Mészáros Anett aranyérmet szerzett a moszkvai Grand Slam-tornán vasárnap, a 70 kilogramosok küzdelmeiben.

Tavaly február óta rendeznek a judóban Grand Slam-tornákat, ezt a nevet a tenisz mintájára a négy legrangosabb, legmagasabb díjazású verseny kapta, Párizsban, Rio de Janeiróban, Moszkvában és Tokióban kerül sor ilyen viadalokra.

A Grand Slam-sorozat történetében először ünnepelhettünk magyar aranyérmest.

Nem mondhatjuk, hogy ez a diadal előzmény nélküli, hiszen Mészáros Anett világbajnoki ezüstérmes, a világranglista második helyezettje, ráadásul tavaly decemberben Tokióban, s az idén februárban Párizsban már csak egy hajszál választotta el az aranytól. Ezúttal az sem. A Honvéd-Kipszer klasszisa az orosz Gyenyiseznkovát és a német Marzokot ipponnal intézte el az elődöntőig vezető úton. A döntőbe jutásért a francia Chollet próbálta feltartóztatni, de Anett az Európa-bajnoki bronzérmest vazarival ütötte ki.

A fináléban egy régi ismerős, a holland világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Edith Bosch volt az ellenfél, a 30 éves rutinos judóst korábban csak a 2007-es riói világbajnokságon sikerült legyőzni. S ezúttal ismét, méghozzá két intésért járó jukóval. Mészáros Anett lett tehát az első magyar Grand Slam-aranyérmes, győzelme különösen értékes, hiszen az érte járó pontokkal együtt súlycsoportjában eddig Toncs Péter versenyzője gyűjtötte a legtöbb olimpiai kvalifikációs pontot.

(forrás: judoinfo.hu)

Címkék: judo,aranyérem
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!