Mészáros Anett ezüstérmes lett Tokióban
2010. szeptember 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén Európa-bajnok, tavaly VB-második Mészáros a brit Megan Fletcher, a kínai Csen Fej (Chen Fei), a spanyol Cecilia Blanco és a holland Edith Bosch legyőzése után a fináléban az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok Lucie Decosse-szal találkozott, akivel 1–1-re állt kettejük párharca. Az első csatát tavaly, a rotterdami vb-n a Honvéd 23 éves versenyzője nyerte, majd a francia sztár februárban, a párizsi Grand Slam-viadalon visszavágott.

A harmadik meccsükön a hat évvel idősebb, 14-szeres világkupa-győztes ellenfél kezdeményezett többet, és négy értékelhetetlen akció nélkül eltelt perc után földre vitte a magyart. A leszorítást követően Mészáros - aki egy korábbi akcióban megsérült - jelezte, hogy feladja a küzdelmet, így Decosse ipponnal diadalmaskodott.

A súlycsoportjában ranglistavezető Mészáros ezzel a magyar cselgáncssport ötödik vb-ezüstjét szerezte, és megismételte tavalyi vb-szereplését, amikor Rotterdamban második lett. A mostani helyezésével egyben nagy lépést tett a londoni olimpiai indulás felé.

"Reggel a bemelegítésnél megsérült a combom, egész nap fájt, és zavart a meccseken. A döntőben a földharcot is részben ezért kopogtam le, nem tudtam volna kiszabadulni" - mondta Mészáros az MTI-nek.

(forrás: nemzetisport.hu)

Címkék: judo,ezüstérem
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!