Úszóink MEFOB-on
2014. november 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2014 november 23-án rendezték a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság úszóversenyét Budapesten, a Császár Béla Komjádi uszodában. A TF soha nem látott erősségű és minőségű kerettel érkezett. A csapatot munkatársunk, Kovácshegyi Ferenc mesteredző, a "Gyurta Team tagja" segítette. A TF-et 27 hallgató képviselte, akik között ott volt többek között Pulai Bence is, aki a londoni olimpián ötödik helyen végzett a 4 x 100 méteres férfi vegyes váltóban, Gyárfás Bence, aki idén az országos bajnokságon új országos csúcsot ért el a Dunaferr 4 x 50 méteres férfi gyorsváltójával, Kutasi Gergely, korábban hosszútávúszó bajnok, napjainkban pedig az UTE egyik - friss babérokra törő - edzője, és még sokan mások.

Úszóink MEFOB-on

Úszóink már szeptemberben elkezdték a felkészülést a MEFOB-ra, Pausz Tamás és Kutasi Gergely összeverbuvált egy közel 30 fős keretet. Hiányzott sajnos a csapatból Verrasztó Evelyn, aki jelenleg Franciaországban készül a rövid pályás világbajnokságra.

A következő eredmények születtek. 100 méteres férfi gyorsúszásban második helyen végzett Gyárfás Bence. A sors fintora, hogy tavaly ilyenkor pontosan 1 tizeddel verte Cseh Lászlót, és most pontosan ennyi döntött kettejük között. A következő dobogósunk Sprőber Soma lett, első éves hallgató. A dobogó második helyére úszta fel magát, és mondhatni, hogy egy olimpikon szendvicsbe került. Somát csak Financsek Gábor tudta megelőzni, Cseh Lászlónál viszont 2 tizeddel gyorsabb tudott lenni. Ruzsin Szabina harmadik helyen végzett 200 méter vegyesen, Hegedűs Ágnes és Kiss Bettina a negyedik helyet szerezte meg, előbbi 100 méter pillangó, utóbbi pedig 400 méter gyorsúszáson. Pulai Bence nagy csatában és hibátlan benyúlással 7 századdal győzött Cseh László előtt. A legaranyosabb váltó a 4 x 100 méteres férfi vegyes váltó lett, akik az alábbi összeállításban (Kutasi Gergely háton, Sprőber Soma mellen, Pulai Bence pillangón és Gyárfás Bence gyorson) állhattak a dobogó legfelső fokára a PTE és a BME ellen vívott nagy harc után.

Szabó Hajnalka és Kőrös Evelin egyaránt bronzérmes lett , előbbi 100 méteres hátúszásban, utóbbi 100 méter pillangón. A nőknél indíthattunk két váltót is, amelyek a 4. és 5. helyen végeztek. A negyedik helyen végzett váltó tagjai: Hegedűs Ágnes, Orbán Sára, Kiss Bettina és Lukács Eszter, az ötödik helyen végzett váltó tagjai pedig Szabó Hajnalka, Kőrös Evelin, Zala Borbála és Ruzsin Szabina.

A fő versenyszám a 10 x 50 méteres intézményi gyorsváltó volt, ahol a TF-nek még sosem sikerült győznie. Noha a BME végig közel volt hozzánk, az első emberek már az elején kiharcolták az egy testhossz előnyt, és azt végig tartani tudtuk. A váltó tagjai az úszás sorrendjében: Gyárfás Bence, Varga Balázs, Czégény Ádám, Horváth Zoltán, Őri Gergely, Pausz Tamás, Huber Gergely, Sprőber Soma, Kutasi Gergely, Pulai Bence. A 4:14:73-as időnek is nagyon örültünk, tavalyhoz képest sikerült 13 másodpercet faragni.

A TF csapat további tagjai: Dunai Zita, Glaser Rebeka, Lovics Réka, Simon Péter, Sipos Bálint, Gencsi Dávid, Pongó Anna, Orbán Sára, Németh Renáta és Szabó Dominika.

Gratulálunk a sikeres szerepléshez és hajrá TF!

szöveg: Szájer Péter és Pausz Tamás | fotó: Pausz Tamás (I. éves testnevelő tanár szakos hallgató)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!