Átadták a Pro Scientia Aranyérmeket
2011. december 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyetemi pályafutásuk alatt kimagasló tudományos eredményeket elért fiatalok vehették át a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) zárórendezvényén a Pro Scientia Aranyérmet a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében  november 23-án.  A 45 aranyérmes hallgató közül a sporttudományi szekcióban karunk két első éves PhD hallgatója,  Lasztovicza Dóra és Négyesi János kapott aranyérmet. Elismerésben részesültek a fiatal aranyérmes kutatók témavezetői is: Dr. Kovács Katalin és Dr. Rácz Levente.

Pro Scientia Aranyérem átadása (Lasztovicza Dóra) Pro Scientia Aranyérem átadása (Négyesi János)

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fővédnökségével rendezett konferenciára 2011-ben 4470 pályamunkát neveztek be, közülük 16 szekcióban 410 tagozaton 4169 dolgozatot mutattak be. A rendezvénynek az ország 9 városában 16 egyetemi kar adott otthont. Az OTDK szakmai rendezvényei után, többlépcsős megméretést követően a konferencia különféle szekcióiban szereplő 45 egyetemi hallgató nyerte el az érmet.

A Pro Scientia Aranyérmet 1988 óta 2 évente olyan fiatal kutatók kapják meg, akik egyetemi pályájuk során kiemelkedő tudományos és tanulmányi tevékenységet folytatnak. Jelenleg 519-en rendelkeznek éremmel.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntőjében méltatta a tudományos diákköri mozgalmat, amely a tehetségek kiválasztásának és segítésének egyik legfontosabb eszköze, illetve a magyar elitképzés legjelentősebb szervezete, amelyben számos akadémikus is részt vesz. Arra biztatta a kitüntetetteket, hogy továbbra is tehetséggel és szorgalommal szolgálják a hazájukat.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!