Birkózó sikerek a MEFOB-on
2012. június 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2012. június 2.-án Pécsi Tudományegyetem tornacsarnoka adott otthont az év kötött- és szabadfogású és női  országos egyetemi bajnokságának.  A TF versenyzői már hónapokkal a megmérettetés előtt elkezdték a kemény felkészülést Dr. Barna Tibor és Dr. Fodor Tamás tanár urak vezetésével.  Az idei összecsapáson 22 egyetem, 3 szakág,  21 súlycsoportjában mérhette össze tudását.  Egyetemünk csapata nem okozott csalódást! A csodálatos egyéni eredmények mellett a csapatversenyt is toronymagasan megnyertük, (megelőzve ezzel  a BKF-t és a KASE-t) így Barna tanár úr büszkén állhatott a dobogó legfelső fokára, és vehette át a győztes csapatnak járó serleget. Két versenyzőnk, Farkas Gábor és Kozák István, októberben Finnországba utazhat a Főiskolás világbajnokságra.  A folytatásban az egyéni eredményekről lesz szó.

Birkózó sikerek a MEFOB-on (2012)

A bajnokcsapat!

A kötöttfogásúak versenyében 42 induló nevezett. A 60 kilógrammosok mezőnyében Bertalan Péter Pál büszkén vehette át a harmadik helyért járó bronzérmet. Kovács Bálint egy hajszállal csúszott le a dobogóról, ám hősiesen küzdött. Végül a negyedik helyen végzett. A 66 kilogrammosoknál megszületett az első aranyérmünk. A válogatott színekben is versenyző Kozák István diadalmaskodhatott a végső küzdelemben. Ugyanebben a súlycsoportban Ungi Lajos a harmadik helyen végzett.  A 74 kilogrammosoknál Gózon Gábor ötödik lett és a 84 kilogrammos súlycsoportban (az egyébként szabadfogású) Bányi Olivér szintén az ötödik helyen végzett.  96 kilogrammban a TF két remek birkózója is dobogóra állhatott. Brilla Gergő második, Kányási Sándor pedig a harmadik helyen végzett.

Birkózó sikerek a MEFOB-on (2012)

Kozák a dobogó legfelső fokán, Ungi pedig harmadik

A női kategóriában 16 hölgy szállt harcba az aranyért. Bátran állíthatom, hogy uraltuk a mezőnyt.  Erre nagyon jó példa a 48 kilogrammos súlycsoport, ahol a dobogón csak TF-es versenyzők vehették át a legjobbaknak járó díjakat. Első helyen végzett Csík Annamária, második lett Kovács Anett, és az előkelő harmadik helyet Szeicz Kata szerezte meg.

Birkózó sikerek a MEFOB-on (2012)

Kovács Anett és Szeicz Kata

Az 51 kilogrammos súlycsoportban a rutinosnak számító Éger Patrícia bravúros teljesítménnyel szerezte meg a legszebben fénylő medált.  Az 55 kilogrammosoknál is az a helyzet állt elő mint a 48 kilogrammos hölgyeknél, ám mi ezt egy cseppet sem bánjuk, hiszen újból a TF-es lányok vették birtokba a dobogót. Első lett Kőrösi Éva, második helyen végzett Szikszai Nikolett, és harmadik lett Falus Anita.  A TF-es aranyérmek számát az 59 kilogrammos Barka Emese is gazdagította. A 67 kilogrammos mezőnyben szintén két TF-es hölgy állt a dobogó két legfelső fokán. Nagy Viktória első, Kovács Judit pedig második lett. A 72 kilogrammosoknál második helyen végzett Sriba Katalin, harmadik lett Burján Nóra, és bár nagyon jól küzdött, Czilja Viktória csak a negyedik helyen végzett.

Birkózó sikerek a MEFOB-on (2012)

Éger Patrícia „Tűzgolyó” az aranyéremmel

A szabadfogásúak viadalában 39 titán feszült egymásnak az aranyért versenyezve. A 60 kilogrammosoknál Bertalan Péter bronzérmet szerzett és pontszerző negyedik helyen pedig Kovács Bálint végzett. A 66 kilogrammos mezőnyben nemzetközi szintű mérkőzéseket láthattunk. A rutinos, és remek teljesítmény nyújtó Farkas Gábor magabiztosan megnyerte súlycsoportját. A kötöttfogású Kozák István harmadik lett, Makár Gábor és Ungi Lajos pedig az ötödik helyen végzett.  74 kilogrammban Gózon Gábor újból az ötödik helyet szerezte meg.  A 84 kilogrammos súlycsoportban hatalmas küzdelmeket láthattak a nézők. Rögler Gábor az egykori Kadet válogatott a döntőben sajnos nem tudott diadalmaskodni, így a második helyen végzett.  A harmadik helyért járó bronzérmet Bányi Olivér vehette át akinek egész napos teljesítménye kiváló volt. Pozsár János ötödik lett. A 96 kilogrammosok viadalában Kányási Sándor csak egy hajszállal (,illetve másodperccel) csúszott le a döntőről.  Remekül birkózott, és így végül a harmadik helyen végzett.

Birkózó sikerek a MEFOB-on (2012)

Dr. Barna Tibor tanár úr és Farkas Gábor

Gratulálunk az egész csapatnak, büszkék lehetünk rájuk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!