Országos tudományos elismerés Schuth Gábornak
2013. december 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy Schuth Gábornak - Karunk másodéves humánkineziológia mesterszakos hallgatójának - november 18-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átadták a Pro-Scientia aranyérmet, többéves kiváló tudományos munkájáért.  Közel 400 beérkezett pályázat közül 45-en kapták meg a kitüntetést. A díjakat Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, valamit Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke adta át.

Országos tudományos elismerés Schuth Gábornak

Schuth Gábor már elsőéves hallgatóként komoly kutatói munkába kezdett, Dr. Ökrös Csaba, a Sportjáték Tanszék egyetemi docensének vezetésével. Első sikereit a kézilabda mérkőzések elemzésivel érte el. Ezeket követték - Dr. Tihanyi József, a Biomechanika, Kineziológia és Informatika Tanszék egyetemi tanárának vezetésével - a kézilabdás leányok biomechanikai vizsgálatai.

Az idei OTDK-hoz kapcsolódó hír, hogy 2013. június 20-án a Magyar Tudományos Akadémián rendezték az OTDT TDK Prezentációs Díj versenyt. A megmérettetésre a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 szekciójának főzsűrije delegált egy-egy hallgatót, akik képviselték az adott tudományterületet. A Sporttudományi Szekciót ezen a rendezvényen is Schuth Gábor képviselte. Előadásának címe: „Excentrikus térdhajlító edzés hatása 10-11 éves leány kézilabdások hagyományos és funkcionális térdhajlító/térdfeszítő arányára”.

Külön öröm a Kar TDK Bizottságának, hogy évek óta minden Pro-Scientia érem átadásakor TF-s hallgatók is részesülnek a díjban, amely nagyrészt azon témavezető kollégáknak köszönhető, akik tehetséges hallgatóinkat felkarolják és végigkísérik a tudományos munka rögös útján. Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani a TDK Bizottság nevében minden érmes és nem érmes témavezető kollégának az időigényes fáradozásáért.

szöveg: Dr. Kovács Katalin | fotó: OTDT

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!