Győzelem az Oxfordi Egyetem jégkorongcsapata ellen
2014. január 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 13-án, hétfőn a TF jégkorongcsapata a Kisstadionban fogadta az Oxford Canadians alakulatát. A nagy presztízsű brit egyetem kanadai játékosokkal teletűzdelt hokicsapata kilencnapos kontinentális európai turnén vett részt, amely keretében Párizs és München után, valamint Bécs előtt látogatott el Budapestre.

Győzelem az Oxfordi Egyetem jégkorongcsapata ellen

A brit csapat menedzsmentje a Magyar Jégkorong Szövetséget kereste meg azzal a kéréssel, hogy játszhasson a csapat egy mérkőzést Budapesten. A kérés eljutott Dr. Géczi Gáborhoz, a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék docenséhez, a TF csapatának edzőjéhez, akinek a segítségével létrejött a találkozó.

A Canadians csapata 1905-ben alakult, azonban 1914-ben feloszlott az I. világháború kitörése miatt. Pontosan 100 évvel később, idén újraindult a csapat, így ez az európai körút az első nagyobb mérkőzéssorozata az évezredben.

A TF csapata közös edzéseket nem tart, viszont valamennyi játékosa a magyar jégkorong-társadalom aktív tagja. Legutoljára 2012-ben szerepelt a MEFOB-on, amelyet akkor meg is nyert.

A hétfői meccset végig a TF uralta, az utolsó harmad elején már 6-2-re is vezetett. A vendégek azonban nagy hajrába kezdtek, és feljöttek egészen 6-6-ra. Ekkor a magyar csapat időt kért, majd az edzői utasításokat betartva az utolsó két és fél percben két gólt lőtt. Így a TF 8-6-os győzelmével ért véget a barátságos mérkőzés.

A meccs után Géczi tanár urat arról kérdeztük, hogyan lehet edzés nélkül, nem állandó csapattal olyan szép sikereket elérni, mint a tavalyelőtti MEFOB-győzelem vagy épp ez a diadal.

"Ezek a srácok mind benne vannak a magyar jégkorongéletben akár játékosként, akár edzőként, akár technikai vezetőként. Bárki erősítheti a TF csapatát, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és van hokimúltja. Tavaly sajnos nem tudtunk indulni a MEFOB-on, de idén mi szervezzük. Ezeket a feladatokat mind önkéntes alapon látjuk el, mert úgy gondolom, nem lehet mindent beforintosítani. A TF jégkorongcsapatának működtetése is ilyen."

A Canadians elleni győzelmet kiharcoló csapat tagjai: Gegessy Boglárka, Szigeti Ágnes (kapusok), Szuper Levente, Zsitva Zoltán, Kiss Dávid, Nagy Attila, Bedő Botond, Soltész Áron, Kerekes András, Ország Martin, Jakocs Ferenc, Sibelka Dávid, Egri Gergely, Fekecs Norbert.

Edző: Dr. Géczi Gábor.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotó: Vizi Fruzsina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!