"B\u00fcszk\u00e9k voltunk, hogy a TF-et k\u00e9pviselhett\u00fck"
2014. október 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Pécsett megrendezett Sportszakos Hallgatók Találkozóján a TF-esek nagyon szépen szerepeltek. Az érmet szerzettek között sok volt az osztatlanos képzésben résztvevő I. és II. évfolyamos hallgató (Balsay Anna, Pausz Tamás, Kőrösi Evelin, Ruzsin Szabina és Zala Borbála). Közülük kettőt kérdeztünk meg tapasztalataikról, élményeikről.

Sportszakos Hallgatók Találkozója (2014)

Pausz Tamás úszó: "Nagyon jól éreztük magunkat ezen a találkozón. Ami az úszóversenyeket illeti, azt tudtuk, hogy a legfőbb ellenfeleink a pécsiek lesznek. Hála Istennek sikerült két aranyat nyernünk a színvonalas versenyben, Gyárfás Bence révén. Sprőber Somát pedig csak egy olimpikon tudta legyőzni! Az én versenyszámomban (50 háton) régi ismerősökkel csaptam össze a bajnoki címért. A papírforma viszont bejött, és ő meg is nyerte a versenyt. Öt éves korom óta számos versenyen vettem már részt, amivel körbeutaztam az országot. A meglátogatott városok közül Egert zártam a szívembe leginkább – hála Istennek jövőre ott lesz az SHS megrendezve! Büszke vagyok, hogy én is képviselhettem a TF-et ezen a versenyen, amelyen 7 egyetem hallgatói csaptak össze a címekért. November 23-án lesz a következő nagy megmérettetés, ugyanis ekkor kerül sor az úszó MEFOB-ra, és erre az eseményre már készülődik a TF címeres csapat! Remélem, ott is hasonlóan szép sikereket érünk majd el!"

A bedobó poszton játszó Balsay Anna tagja volt a TFSE amatőr női NB I/B kosárlabda csapatának, amely vereség nélkül nyerte meg tornát. Anna volt a csapat legjobbja. A Székesfehérvárról jövő hallgató 12 éve űzi a sportot. Szűkebb és tágabb családjában szinte mindenki kosarazik, tehát természetes volt, hogy ő is ezt a sportot választja.

"Fehérvári csapatként az NB II.-ben játszottunk a Budapest bajnokságban. Ezután nagyon nagy váltás volt a TFSE NB I/B-s csapata. A TF-es csapatban jó a közösség és a hangulat. Szeretem a csapatot, akiknek legtöbbje másodéves, bár mesterképzésen tanuló is van közöttünk. A Sportszakos Hallgatók Találkozójára úgy mentünk, hogy játszunk egy jót.  A szombathelyiek ellen erősebb meccsre számítottunk (ez aznap már a 3. meccsünk volt), szóval elég fáradtak is voltunk, sőt még cserénk sem volt. Nagyon izgalmasra sikeredett az összecsapás! Kétszer volt hosszabbítás, azután bejelentették, hogy hirtelen halállal döntik el a mérkőzést. Tehát aki az első kosarat dobja, az nyer, és minden fault után dobás lesz. Végül – hála Istennek – 1 ponttal sikerült nyernünk. A két napon 4 meccset játszottunk, de nagyon élveztük! Az úszók személyében még lelkes szurkolótáborunk is volt, ami sokat számított! Úgy érzem, hogy ez a két nap közelebb hozta a csapattagokat egymáshoz. Nagyon jó volt TF-esként ott lenni. Kevesen mentünk, de büszkék voltunk, hogy a TF-et képviselhettük."

fotó: Sándorfi Réka

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!