Edzői szemmel a kapuban
2017. június 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Korábban már beszámoltunk róla, hogy ragyogó idényt zárt a TFSE nagypályás futballcsapata, amely megnyerte a Budapest Kupát, a BLSZ II-es bajnokságban (ez a magyar ötödosztálynak felel meg) pedig másodikként végezve kiharcolta a feljutást a BLSZ I-be. A siker egyik letéteményese Barsi János, egyetemünk első éves hallgatója, a TFSE csapatának kapusa volt, mást ne említsünk, a Budapest Kupa döntőjében többször is hárított a sorsdöntő tizenegyespárbajban.

Edzői szemmel a kapuban

„Álomszerűen alakult az idényünk – mondta érdeklődésünkre a 19 esztendős kapus. – A Budapest Kupa megnyerése nem szerepelt céljaink között, úgy voltunk vele, hogy jó erőfelmérő lesz, semmi több. Aztán mégis megnyertük, óriási élmény volt. Ami pedig a bajnokságot illeti: az ősszel hullámzó teljesítményt nyújtottunk, a tavaszra azonban összeálltunk, és megérdemelten lettünk másodikok. Jó csapatunk van, amely higgadtan, a labdát biztosan járatva futballozik, és a saját teljesítményemmel is elégedett vagyok, szinte minden mérkőzésen sikerült kihoznom magamból a maximumot. Hogy a BLSZ I-ben mire megyünk? Nos, szerintem elég erős a játékoskeretünk ahhoz, hogy tisztességesen helytálljunk, bár jó volna két-három futballistával erősíteni, nehogy visszavessen minket egy-egy váratlan sérüléshullám.”

Az Újpestnél nevelkedő Barsi János edzőnek készül, tanulmányai befejezését követően a labdarúgásban szeretne elhelyezkedni.

„Már akkor megfogant bennem ez a gondolat, amikor az Újpest játékosa voltam, nagy hatást gyakoroltak rám a taktikai értekezletek, az, ahogyan felkészültünk egy-egy mérkőzésre – folytatta a fiatal futballista. – A pályán természetesen a feladatomra fókuszálok, de meccs közben is gazdagodhatok olyan tapasztalatokkal, amelyeket edzőként szeretnék majd hasznosítani.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!