Teqball Világkupa-győztes Blázsovics Ádám
2017. június 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem hallgatója nyerte az Elek Gyula Arénában tartott első Teqball Világkupa egyéni döntőjét. A sümegi Blázsovics Ádám két éve ismerkedett meg a magyar fejlesztésű játékkal, a Teqball elnevezésű sportággal, amely töretlen lendülettel fejlődik az elmúlt években.

Teqball Világkupa győztes Blázsovics Ádám

A sportágnak előbb megalakult a nemzetközi szövetsége, majd szombaton megrendezésre került az első Teqball Világkupa-döntő is. Az eseményt Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony nyitotta meg, de a 800 néző előtt megrendezésre kerülő verseny előtt beszédet mondott Borsányi Gábor, a sportág megálmodója is.

Elsőként az egyetemi és főiskolás döntőre került sor, amelyet szintén egy TF-es páros nyert. Az első Coca Cola Egyetemi Teqball sorozat döntőjében magas színvonalú játékban győzött Bányik Csaba és Bencze Kristóf, egyetemünk kettőse.

Az I. Teqball Világkupa páros döntőjébe egy romániai magyar páros és a magyar kettős jutott be. A fináléban három játszmában, nagy meccsen nyert a román színekben asztalhoz álló Szécsi Barna, Lázár Zsolt páros, de az Imreh Balázs, Szepessy Róbert kettős is remekül játszott.

Az egyéni döntő Blázsovics Ádám sikerével ért véget. A TF-es hallgató ügyességére és biztos labdakezelésére már korábban felfigyeltek az új sportágban dolgozók. A labdarúgásra épülő teqballnál jól jött a hatéves előképzettsége, ugyanis 2015-ig labdarúgó volt. Ádám ma már teqballedzőként is dolgozik, és maga is sokat gyakorol.

Blázsovics Ádám tehát az új sportág első egyéni Világkupa-győztese lett, miután a kétnapos versenyen a csoportban portugál, kínai és lengyel ellenféllel játszott, a nyolcaddöntőben japán, a negyeddöntőben szerb, az elődöntőben görög teqballos ellen győzött. A döntőben Szolga Máté volt az ellenfele, aki ellen szoros szettekben 2:0-ra győzött.

Teqball Világkupa győztes Blázsovics Ádám

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!