Magyar részvétel a FISU Önkéntes Vezetők Akadémiáján
2017. július 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első alkalommal rendezte meg az Önkéntes Vezetők Akadémiáját, melynek az oroszországi Kazany ad otthont július 2. és 8. között. Országonként egy fő képviselhette hazájának egyetemi sportját, Magyarország esetében Fodor Anettre esett a választás.

Anett a Testnevelési Egyetem (TF) sportmenedzsment mesterszak elsőéves hallgatója, aki a tavalyi évét az Európai Egyetemi Sportszövetségnél (EUSA) töltötte, mint projekt asszisztens, így került kapcsolatba az egyetemi sporttal és ezáltal a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS). Mivel évek óta foglalkozik a sportönkénteség területén, idén pedig hazánk eddigi legnagyobb sporteseményének önkéntes programjában működik közre, mint területvezetői koordinátor, érdeklődése a program iránt abszolút magától érthető volt.

Anett2

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Önkéntes Vezetők Akadémiájának részvevői. 

Az akadémiára összesen 91 országból érkezett 110 résztvevő egy héten keresztül tanulja ki az önkéntesek vezetésének apró részleteit. Ebben több nemzetközi szervezet is a segítségükre szolgál, mint például a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), Education First (EF), Szerb Olimpiai Bizottság és a FIFA Világbajnokság 2018 szervezői. Több prominens személy is tiszteletét tette személyesen az eseményen, mint például Oleg Matytsin, a FISU elnöke, Eric Saintrond a FISU főtitkára és Rustam Minnikhanov, Tatársztán elnöke.

Anett4

Fodor Anett előadás közben Kazanyban. 

Panelbeszélgetések, nyelvi- és előadástechnikai gyakorlatok, vezetői képességek erősítése, hivatalos beszédek írása, kommunikáció, logisztikai feladatok megoldása. A szervezők nem kímélik a résztvevőket, nem csoda hiszen cserébe hihetetlen jó ajándékkal jutalmazzák a legjobb tíz résztvevőt. Ami nem más, mint a következő hónapban Tajvanban megrendezésre kerülő Universiade-ra való meghívás teljes körű ellátással a FISU csapatának tagjaként, vagy pedig a bostoni cambridge-i egyetem üzleti angol kurzusára való ösztöndíj. Reméljük Anett minél jobb helyezést ér el az önkéntes vezetők versenyében!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!